Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Rahim Filmi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Rahim Filmi Nedir ve Nasıl Yapılır?

haber haber - - 6 dk okuma süresi
15 0

Rahim Filmi Nedir ve Nasıl Yapılır?

İşlem sırasında görüntüleme cihazında görülen bir sıvı (kontrast madde) rahim ağzından rahim içine enjekte edilir; Bu sıvının amacı rahim ve fallop tüplerinin içini görünür kılmaktır. Bu sıvı genellikle iyotlu tuz içeren sudur. İyot, X ışınlarının içeride tutulmasından sorumludur. Sonuç olarak, rahim ve fallop tüplerinin görüntüleri alınabilir.

Kokusu yoktur ve renksiz bir sıvıdır. Yanıcı değildir. Doku ve organlar üzerinde hiçbir zararlı etkisi yoktur. Uyuşturucu deniyor ama gerçek bir uyuşturucu değildir. İşlem sırasında kontrast madde; Rahim ağzından basınç uygulanarak kullanıldığı için bazı durumlarda fallop tüplerindeki mukus benzeri bariyer yapılarını temizleyerek tedavi edici etki de gösterebilir.

Bu uygulama 15 dakikaya kadar tamamlanmalıdır. Histereskopi işlemi sonrasında hasta günlük aktivitelerini etkileyen herhangi bir rahatsızlık hissetmez. İşlem sonrası hafif sızıntı şeklinde kanama olması normal kabul edilir. Bu konuda merak edilen sorular vardır; rahim filmi fiyatları, rahim filmi kimlerden istenir, Rahim filmi nedir vb.

Rahim Filmi Kimlerden İstenir ve Nasıl Çekilir?

HSG; Kısırlık, düşük, kapalı fallop tüpleri, kanser gibi rahimdeki olası tüm sağlık sorunlarını tespit etmek için kullanılır. Kapalı fallop tüpleri olan bir kadının gebe kalma olasılığı daha düşüktür. Çünkü Hamilelik için olumsuz bir durumu tespit etmek için rahim röntgeni çekilir. Sonuç olarak uygulanacak tedavi belirlenecek ve gebelik olasılığı artacaktır. Bu sebeple kadın hastaların daha çok merak ettiği sorulardan biri de rahim filmi fiyatları nedir sorusudur.

Rahim Filmi Fiyatları

Histerosalpingografi durumunda, histerosalpingografi fiyatları yani rahim filmi fiyatları çeşitli rakamlarla telaffuz edilebilmektedir. Kamu ve özel hastaneler arasında değişmektedir. Bunu kamu veya özel hastanelerde yapabilirsiniz.

4 Boyutlu Ultrason Nedir?

Bir teknoloji harikası olan 4 boyutlu ultrason cihazı, 2 boyutlu incelemenin yanı sıra renkli doppler ve 3 boyutlu özellikleri içerir. Aslında 4 boyutlu ultrason, geleneksel 2 boyutlu ultrason kullanımını gereksiz kılan bir yöntem değildir. Ancak rutin ultrasonda tespit edilmesi zor veya deneyim gerektiren bazı durumlarda avantaj sağlar.

Özellikle bebeğin dış yapısını incelemek avantajlıdır. 4 boyutlu ultrasonun hamilelik sırasındaki en önemli faydalarından biri, anne ve baba adaylarının bir fetüsün gerçekte nasıl göründüğünü görmelerine ve genellikle daha sonra, doğumda beklenen duygusal bağlantıları oluşturmasına olanak sağlamasıdır. 4 boyutlu ultrason fiyatları, hastanelere ve şehirlere göre farklılık gösterecektir.

4 Boyutlu Ultrason Kimlere Uygulanır?

4 boyutlu ultrason, hamilelerde bebeğin detaylı görselini ve dış bedeninde bir kusur olup olmadığını anlamak isteyen doktorların tercihi ile uygulanan bir gelişmiş ultrason yöntemidir.

4D ultrason, şimdiye kadarki en gelişmiş ultrason cihazı olarak tanımlanabilir. Ancak bu, 4 yönlü cihazların oldukça yeterli olacağı anlamına gelmiyor. Çünkü 4D görüntüde bebeğin genel şekli detaylı ve renkli olarak görülebilmektedir. Bu cihazlar iç organları incelerken yeterli olmamaktadır. Bu noktada tekrar 2D veya standart ultrason yapılmalıdır.

Bu sebeple 4 boyutlu ultrason fiyatlarıhakkında ve diğer ultrason çeşitlerinin fiyatları hakkı bilgiler merak ediliyor. Mevcut haliyle 4 Boyutlu ultrasonun 2 boyutlu ultrasonun yerini aldığını söylemek zor. Bu nedenle ebeveynlerin doktor muayeneleri sırasında standart uygulamaları takip etmeleri çok önemlidir.

Aksi takdirde özellikle iç organlardaki problemlerin tespiti normalden daha geç olacaktır. Bu, bebeğin sağlığı için büyük bir tehlike oluşturur. 4 boyutlu renkli ultrason hekimler tarafından kullanılmaktadır. Böylece bebeğiniz hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Hastaların 4 boyutlu ultrason fiyatları hakkında detaylı araştırmalara yapmaları tavsiye edilir.

Görüntüleme Merkezi Hizmetleri Nelerdir?

Görüntüleme merkezi çeşitli hizmetler sunar. Genel olarak MR, tomografi, röntgen, mamografi, ultrason gibi hizmetler birçok merkezde bulunabilmektedir. Bazı merkezler çeşitli tıbbi görüntüleme hizmetleri sunmaktadır. 

Dijital mamografi, sintigrafi, kemik yoğunluğu ölçümü, 4D renkli doppler, BT koroner anjiyografi, tüm vücut MR gibi hizmetler verilmektedir. Görüntüleme merkezi, sahada sunduğu çeşitlilik ile taleplere cevap vermektedir.

Görüntüleme Merkezi Avantajları

Hastalara ağrısız ve zarar vermeyen işlemler yapmak dışında;

  • Hastayı zorlamayan işlemleri yapmak
  • Zararlı ışınları kullanmamak
  • Gerçek zamanlı görüntü sağlamak
  • Hem organ hem damarların ayrıntılı görüntüsünü doğru alabilmek

Hastaların bu hizmetlere görüntüleme merkezi alanında hem bir arada hem de kolay ulaşımını sağlamaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir