Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Otobüsle Avrupa yeniden popüler oldu

Otobüsle Avrupa yeniden popüler oldu

haber haber - - 4 dk okuma süresi
8 0

Türkiye’den yurt dışına otobüs yolculuğu özellikle Covid-19 salgını sonrası artış gösterdi.

Otobüs firmaları, yaz döneminde ise İstanbul’dan her gün Avrupa’nın birçok ülkesine 80 ila 100 arasında sefer düzenliyor.

Büyük İstanbul Otogarı ile Aksaray Avrupa Garajı başta olmak üzere farklı noktalardan Almanya, Avusturya, Yunanistan, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gibi birçok ülkeye yolcular otobüsle seyahat ediyor.

Bilet fiyatları Balkanlar’a 40 avrodan başlarken, Almanya’nın farklı kentlerine yolculuk yapacaklar, gidecekleri şehre göre 100 ila 160 avro arasında ücret ödüyor.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Avrupa’ya Büyük İstanbul Otogarı, Aksaray ve bazı ilçelerden yolcu taşındığını söyledi.

İstanbul’dan her gün en uzak olarak Almanya’ya sefer yapıldığını, sayının günde 8’e kadar çıkabildiğini dile getiren Özcan, Avrupa’ya seyahatte otobüs yolculuğuna ilginin arttığını, araçların dolu gittiğini söyledi.

Pandemiden önce otobüsle yurt dışına seyahate ilginin düşük olduğunu belirten Özcan, şöyle konuştu:

“Uçak bileti fiyatlarındaki artıştan dolayı sefer sayılarımız arttı. Aynı zamanda uçakta bagaj sorunu oluyor, kilo sınırı var. Otobüs firmaları yolcular 3 valizle geldiği zaman da bagajları alıyor. Yolcular bagajdan dolayı otobüsle seyahati tercih ediyor. Ayrıca 4-5 kişilik aile örneğin 500 avroya Türkiye’ye geliyor. Uçağa binse 5 ila 6 katı olabiliyor. Bazı yolcular aktarma da yapabiliyor. Mesela Almanya’ya gidip oradan Belçika, Hollanda’ya gidiyor. Yaz döneminde Avrupa ülkelerine İstanbul’dan günlük 80 ila 100 arasında sefer yapılıyor. Kış aylarında sefer sayısı azalıyor.”

Özcan, Avrupa’nın yanında İstanbul’dan doğu ülkelerine de yolcu taşıdıklarının altını çizdi.

Büyük İstanbul Otogarı’ndan Almanya’ya yolcu taşıyan bir firmanın yöneticisi Aysel Demirkurt ise firmalarının perşembe ve pazar hariç Almanya’ya yolcu götürdüğünü anlattı.

Şu anda Avrupa’dan Türkiye’ye gelen yolcuların fazla olduğunu belirten Demirkurt, 15 Ağustos-15 Eylül arasında da Avrupa’ya giden yolcuların artacağını ifade etti.

Demirkurt, uçak biletlerinin pahalılığından dolayı otobüs yolcularının sayısının iyi olduğunu dile getirerek, “Uçak korkusu olanlar, bagajı fazla olanlar, vizeli yeni yolcular otobüsle yolculuğu tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.

Münih’ten başlayarak Dortmund’a kadar yolcu taşıdıklarını anlatan Demirkurt, “Bilet fiyatlarımız, İstanbul’dan Münih’e 100 avro, Dortmund’a 160 avro. Yurt dışından ülkeye geliş sezonu olduğu için İstanbul bilet fiyatları 130 ila 175 avro arasında değişiyor.” diye konuştu.

Demirkurt, İstanbul’dan Münih’e yolculuğun normal şartlarda 27-30 saat arasında değişebildiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“Gümrüklerde araç kuyruğu arttığı zaman 40-45 saat arasında da yolculuk sürebilir. Gümrüklerde ne kadar az dururlarsa o kadar erken yolculuk bitiyor. Ayrıca Almanya dağılım noktası. Fransa’ya, Norveç’e, Hollanda’ya, İsveç’e ve İsviçre’ye geçmek isteyenler buradan gidebilir. Pandemiden sonra yolcu sayımız da arttı.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir