Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. BULTÜRK’TEN GANİRE PAŞAYEVA İÇİN ANMA PROGRAMI

BULTÜRK’TEN GANİRE PAŞAYEVA İÇİN ANMA PROGRAMI

haber haber - - 3 dk okuma süresi
13 0

BULTÜRK’TEN GANİRE PAŞAYEVA İÇİN ANMA PROGRAMI

Geçtiğimiz hafta vefat eden Azerbaycan Milletvekili (Türk Dünyasının Sultanı) Ganire Paşayeva’nın vefatının ardından 5 Ekim 2023 Perşembe günü saat 18:00’da BULTÜRK Genel Merkezinde vefa borcunu ödemek üzere anma programı yapıldı.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet Ulutürk; “Her Türk’ün görevidir. Çünkü Türk vefalıdır, adaletli hakkaniyetlidir, ahlaklı merhametlidir, vicdanlı ve cesaretlidir. Türkü tanımak için bu özelliklere bakmanız yeterlidir. Türk Dünyasının Sultanı Ganire Paşayeva bu kısacık ömründe, bunu hepimize gösterdi.” dedi.

BGSAM Başkan Yardımcısı Eğitimci-İlahiyatçı Yazar Nevzat ÖZTÜRK; “Ganire Paşayeva’nın Türk Dünyasının Sultanı Türk’ün Türk dünyasının cesur, kahraman bir evladı olarak yaşadığını, kısacık ömrüne çok şeyler sığdırdığını, dünyanın neresinde bir zulme uğrayan bir insan varsa onların yardımına koştuğunu” belirttikten sonra Kuran-Kerimden ayetlerle hayatın ve ölümün anlamı üzerinde kısaca durdu.

Konuşma yapanlar; Azerbaycan Türkleri adına Lale Hasanoğlu, Türk Dünyasının Ak Sakallılarından Kemal Sallı, Türk Dünyasının duayeni Metin Özkan, Suriye Beydilli Türkmenleri Dernek Başkanı Ahmet Ağca, Çuvaş Türklerinden Nadina Cavadova, Dağıstan Dernek Başkanı İzumrud Khizrieva, Afganistan İpek Yolu Vakfı Başkanı Mustafa Kemal Mahdum, Irak Türkleri Derneği Başkanı Kemal Beyatlı, Araştırmacı Gazeteci Yazar Şamil Kucur, Gagauz Türkleri Dernek Bşk. Necdet Ertuğrul, Moldova-Gagauzyanın Akademisyenlerinden Olga Radova, Dünya Türkleri Derneği temsilcisi Abdullah Türer Yener, Rumeli Vakfı yöneticisi Kemal Baltepe, Özbekistan Gül-Shat İbrahim, Sosyolog Berin Yağlıoğlu, Psikolog Alanur Özalp, Ağırılı Abdullah Dinçer, Filibeli Nesrin Sipahi, Afganistan Kültür Bakan Yrd. Abdul Beşir, Ebru Bilgisayar Kursları Sahibi Mehmet Doğan, Osman Duman, Avrasya Federasyon Başkanı İsmail Cengiz.

Her bir konuşmacı özetle; “Aramızdan ayrılan Ganire Paşayeva’nın, yerinin doldurulamayacağını, bize düşenin onun fikirlerini gelecek nesillere aktarmak ve cesur yürekli insanlar yetiştirmek olduğunu belirterek, BULTÜRK’e böyle bir program yaptığı için teşekkürlerini sundular”.

Ardından Ganire Paşayeva için Kur’an-I Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir