Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Ziraat Bankası Genel Müdürü’nden Demirören sorularına yanıt

Ziraat Bankası Genel Müdürü’nden Demirören sorularına yanıt

haber haber - - 1 dk okuma süresi
2 0

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen Ziraat Bankası’nın Demirören Grubuna verdiği 750 milyon dolarlık krediyle ilgili iddialara uzun bir sessizliğin ardından ilk kez açıklama geldi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, kredinin geri ödenemediği, teminatının da zayıf kaldığına ilişkin iddialara TBMM KİT Komisyonunda kısmen yanıt verirken kredinin takibe düşmediğini ifade etti.

‘MEDYA KREDİSİ’

Çakar, grubun ismini vermeden ‘medya kredisi’ diye ifade ettiği kredinin akıbetiyle ilgili olarak, “Söz konusu firmanın kredisi canlı hesaplarda izlenmektedir. Bankacılık usul ve kuralları aynen bu firmaya da uygulanmaktadır” dedi.

Daha detaylı açıklama yapmak isteyen Çakar’ın konuşması KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş tarafından sık sık kesildi. Başkan Savaş, hemen her cümlesinde Çakar’ı üstü kapalı olarak uyarıp sorulara yazılı yanıt vermesini istedi.

Ziraat Bankasının 2017-2018 yılı hesaplarının görüşüldüğü TBMM Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Ziraat Bankasının, Aydın Doğan’ın medya grubunu Demirören Grubuna satışıyla ilgili verdiği 750 milyon dolarlık kredi tartışmalarına sahne oldu.

İlgili Yazılar