Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dünya kentleri Kütahya'da buluştu

Dünya kentleri Kütahya'da buluştu

Newstanitim Newstanitim - - 3 dk okuma süresi
13 0

Kütahya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi, dünyanın farklı ülkelerinden farklı kültürleri Kütahya’da bir araya getirdi.

KÜTAHYA (İGFA) – Ulusal ve uluslararası platformlarda şehrimizin ve ülkemizin adını başarıyla duyurmaya devam eden Kütahya Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinden şehirleri buluşturduğu Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’nde şehrimizin tanıtımına çok büyük katkılar sağladı.

Seramik ve çini ile ilgili düzenlenen etkinliklerle katılımcılar, Kütahya’nın bu alanda Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen merkezlerinden biri olduğunu bir kez daha gördü.

Seramik ve çini sektörünün en önemli isimlerinin yer aldığı panellerde, yaratıcı kültürel endüstriler hakkında akademik bildiriler sunuldu, zanaat ve halk sanatlarıyla bezeli Kütahya’mız keşfedildi ve sektörel iş birlikleri için zemin hazırlandı. Düzenlenen Çark-Torna Yarışmaları ve Gösterileri ile Kütahyalı sanatçılarımız, bu alanda dünyanın en iyilerinden olduklarını tüm misafirlerimize gösterme fırsatı buldu.

Birçok kültürün kaynaşmasına sahne olan Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’nde Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden şehrimize gelen misafirler, hemşerilerimizle Seramik Yürüyüşünde bir araya geldi. Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’ın öncülüğünde Zafer Meydanı’na yürüyen korteje hemşehrilerimizin ilgisi de yoğun oldu.

Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’nin üçüncü gününde Kütahya’mızın ve Ege Bölgesi’nin Zeybek sanatı gösterildi. Her yaş grubundan efelerin sahne aldığı etkinlikte Zeybek sanatı icracıları, gösteriyi izleyen yerli ve yabancı misafirlerimiz tarafından çok beğenildi.

Dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirleri şehrimizde ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı ve kapsamlı etkinliklerin bu şehirde olacağını belirterek zirvenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’ne; Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Yunanistan, Macaristan, Malezya, İran, Tacikistan, Makedonya, Özbekistan, Bulgaristan, Suudi Arabistan, Afrika, Hırvatistan, Bosna Hersek, Ürdün, İspanya, Hindistan ve New Mexico’dan belediye başkanları, il temsilcileri ve misafirlerin yanı sıra sektörde ülkemizin önde gelen isimleri katıldı.

İlgili Yazılar