Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Isparta’da kar esareti

Isparta’da kar esareti

haber haber - - 2 dk okuma süresi
2 0

Isparta’da yoğun kar yağışı nedeniyle çeşitli ilçelerde saatlerdir devam eden elektrik kesintisi yurttaşları isyan ettirdi.

Saatlerdir verilmeyen elektrik nedeniyle yurttaşlar temel ihtiyaçlarını gideremiyor. Şehirde kesinti nedeniyle ısınma sorunu da yaşanmaya başlandı. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Önder Cesur, Cumhuriyet’e yaşanan kesintiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan elektrik kesintisinin uzun saatlerdir devam ettiğini belirten Cesur, Isparta’da yaşanan yurttaşların isyan ettiğini söyledi.

Isparta’da bir kar yağışı var ama karın kalınlığının 30-40 santimetreyi geçmeyen bölgeler de var. Ona rağmen elektrik şirketleri, ‘Kar yağışına bağlı olarak bir kesinti yaşanıyor’ dedi. Geceden beri herkesle temastayız. Yetkililer buzlanma olduğunu ve tellerin koptuğunu söylediler ifadelerini kullanan Cesur, sürekli insanların aradığını ve oksijen tüpüyle yaşayanlar için endişelendiklerini söyledi.

”Isparta’nın Gelendost,Atabey Yalvaç, Eğirdir ve Senirkent gibi birçok ilçesinde yaklaşık 36-48 saattir elektrik yok. ‘Çalışmalar devam ediyor’ diyorlar ama Isparta’nın hala yüzde altmışında elektrik yok. Ulaşımda ciddi sıkıntılar var. Bir felç durumu yaşanıyor. Dünden beri yetkililieri göreve çağırıyorum Meclis’e soru önergesi verdik. Elektrik dağıtım şirketinin yetkilisi ‘Her şeyimiz var, eleman da var, elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz’ diyorlar ama telefonlara cevap vermiyorlar”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir