Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Şehitoğlu: ‘İnternet gazeteciliği medyanın can damarıdır’ dedi

Şehitoğlu: ‘İnternet gazeteciliği medyanın can damarıdır’ dedi

haber haber - - 4 dk okuma süresi
2 0

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Basın bizi doğru yürütür” dedi.

Keyifli ve hoş bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette konuşan Şehitoğlu, Başkan Özyiğit’in yaptığı hizmetler ile Mersin’de farkındalık yarattığını söyledi.

Şehitoğlu internet gazetecilerinin yaşadığı sorunlara değinerek, “Şu anda internet gazeteciliği tüm dünyada medyanın can damarını oluşturuyor. Biz de bu alanda mücadele veriyoruz. Türkiye’nin önemli bir bölümünde dernek ve federasyonlar kurduk. Çünkü Biz bu alana yönelince gazetecilik haklarımız elimizden alındı.

Basın kartlarımız iptal edildi. Yasal bir düzenleme olmadığı için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Bu nedenle Türkiye genelinde örgütlenmeye gittik. Mersin’de de bu görevi biz üstlendik. Konfederasyonumuz yasal sorunların çözümü için gerekli adımları attı. İnşallah en kısa zamanda bir yasa çıkar ve internet gazeteleri ile çalışanları rahat bir nefes alır” dedi.

Şehitoğlu yerelde yaşadıkları sorunlara da vurgu yaparak, “Varlığımızı sürdürebilmemiz için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Verdiğiniz banner ilanları bizleri ayakta tutuyor. Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de bir havuz medyası var. Biz ilkeli ve tarafsız bir şekilde yolumuza devam ediyoruz ve bu uğurda savaşımızı sürdürüyoruz. Bizim için bir tek doğru gazeteciliktir. Derneğimizin asıl kurulma nedeni gazeteci olmayan kişilerin bu mesleğe zarar vermesini engellemek.

Birilerinin dediği gibi asla bölücülük yapmadık. Tam tersi mesleğimize sahip çıktık. Bu yüzden ilan dağıtımında eşitlik istiyoruz. Bunu çözmenin en kolay yolu ise Alexa. Burada kimin ne kadar başarılı olduğu dünya ve Türkiye sıralamasındaki yeri net bir şekilde görülüyor. Adalet Alexa ile sağlanabilir. MEİGDER üyesi internet gazeteleri Türkiye’de üst sıralarda bulunuyor. Takipçi sayıları her geçen gün artıyor. Çünkü üyelerimiz gerçek gazetecilerden oluşuyor ve bu meslekten para kazanıyor. MEİGDER olarak çok geniş bir ağımız ve gücümüz var” diye konuştu.

MEİGDER’in ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm dünyayı saran virüs illeti nedeniyle artık birçok işin internet üzerinden yapıldığına dikkat çekerek, “Hayatın gerçeği bu. Basında da bu böyle ve gideceği yer orası. Bundan eminim. İnsanlar artık gazete satın almıyor. Haberi elindeki akıllı telefondan takip ediyor. Mobilden ulaşıyor. Bizim için önemli olan bu işi erbabı olan insanlar yapsın. En önemli kriterimiz bu. Gazetecilik ilkelerinden ayrılmadan haberler yapılsın.

Ben, basın bizi doğru yürütür diye düşünüyorum. Niye eksik bir şey yaparız, eleştiri olur düzeltiriz. Bu anlamda internet gazeteciliği daha hızlı bir şekilde halka ve bize ulaşıyor. Biz belediye olarak her şeyi doğru yapmak istiyoruz ama eksiklerimiz oluyor. Hizmet alanı olduğu için eksik olmaması imkansız. Bunu en aza hatta sıfıra indirmeyi arzuluyoruz.

Bu konuda da sizlere güveniyoruz. Önemli bir partnerimizsiniz. Bu nedenle birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Tabi ortalığı karıştırmak isteyen meraklılar ile şantajcıları ayırmak lazım. Bunun için örgütlü olmak çok kıymetli. Bütün bu emekleriniz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir