Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Sudan, 6 ülkedeki büyükelçisini görevden aldı

Sudan, 6 ülkedeki büyükelçisini görevden aldı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
2 0

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah El Burhan, Sudan’ın aralarında ABD’nin de bulunduğu 6 ülkedeki büyükelçisinin görevden alındığını duyurdu.

Sudan’da geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşen darbe girişiminin ardından geçiş hükümetindeki Başbakan Abdullah Hamduk ve aralarında en az 4 bakanın da bulunduğu diğer sivil hükümet yetkilileri gözaltına alınmış, Başbakan Hamduk, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah El Burhan’ın evinde alıkonulmuştu.

Daha sonra Başbakan Hamduk ve eşinin başkent Hartum’daki evlerine dönmesine izin verilmiş, Hamduk’un evinin sıkı güvenlik altında olduğunu ifade edilmişti.

Burhan dün devlet televizyonuna yaptığı açıklamada ise, Sudan’ın ABD, Fransa, Katar, Çin, Belçika ve İsviçre’deki büyükelçilerinin görevden alındığını kaydetti.

Ayrıca görevden alma kararının ardından İngiliz basınında yer alan haberlerde, Sudan’ın ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Fransa da dahil olmak üzere 12 ülkedeki büyükelçilerinin, geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan askeri müdahaleyi reddettiğini ifade ettiğine dikkat çekildi.

ABD, SUDAN’A YAPILAN YARDIMI ASKIYA ALDI

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Sudan’a 700 milyon dolarlık yardımı askıya aldığını belirterek, “Her şeyden önce masum sivillere yönelik her türlü şiddeti durdurmalı, gözaltına alınanları serbest bırakmalılar ve demokratik bir yola geri dönmeliler” dedi.

İlgili Yazılar