Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Çarpıcı Açıklamalar

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Çarpıcı Açıklamalar

haber haber - - 2 dk okuma süresi
7 0

Erbaş, İtalya’daki Gurbetçilerle Bir Araya Geldi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İtalya’daki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Como Camisi’nde gurbetçilerle buluştu. Cemaate bayramlarını tebrik eden Erbaş, ramazan ayını en güzel şekilde değerlendirmeye gayret ettiklerini vurguladı.

İslam’ın Temel İlkelerine Vurgu

Erbaş, Hz. Muhammed’in Veda Hutbesi’nde Kur’an-ı Kerim’i ve sünnetini emanet ettiğini belirterek, “Peygamber Efendimiz, ‘bu ikisine sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız’ buyuruyor. O zaman biz Kur’an’dan ve sünnetten asla uzak kalmayacağız. Her Müslüman’ın Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesi, okuması, anlaması ve yaşaması lazım.” dedi.

Soykırıma Karşı Net Tutum

Erbaş, İsrail’in Gazze’deki soykırımına karşı açık bir duruş sergileyerek, “Soykırıma uğrayan, katledilen insanların inancına bakılmaz, onlara sahip çıkmak lazım. Mazlumun ırkına, dinine bakılmaz, mazlumun yanında yer almak lazım.” ifadelerini kullandı.

İslam’ın İnsanlık İlkesi

Gazze’deki zulme dikkat çeken Erbaş, “Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibidir.” ayeti kerimesini hatırlatarak, insan hakları ve insancıl davranmanın temelini İslam’ın attığını belirtti.

İlgili Yazılar