Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Sarıgül: Türkiye demokrasisi böyle bir şaibe altında asla kalamaz

Sarıgül: Türkiye demokrasisi böyle bir şaibe altında asla kalamaz

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ABD Başkanı Biden’ın, Türkiye’de muhalefet partilerine destek verdikleri yönünde daha önce yaptığı açıklamalar bulunduğunu belirterek, “TDP olarak bunun takipçisi olacağız. Bizler demokrasimize şaibe düşmesine asla izin vermeyiz” dedi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Zonguldak’ta parti teşkilatını ziyaret etti. Partililerle buluşan Sarıgül, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. TDP olarak Zonguldak açıklarında bulunan doğalgaz keşfini değerlendiren Sarıgül, gaz arama çalışmalarını büyük bir sevinçle izlediklerini söyledi.

BİDEN’IN AÇIKLAMALARI

Sarıgül, ABD Başkanı Biden’ın Türkiye’de muhalefet partilerine destekleme yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak “Soruyorum, hangi muhalefet partisini desteklediniz ise hangi şartlarda hangi koşullarla destekliyorsanız lütfen bunu açıklayın. TDP olarak iktidara en hazırlıklı parti olarak ABD başkanının bu sözlerini kınıyoruz. Bu sözlerini demokrasi ayıbı olarak görüyoruz. Türkiye demokrasisi böyle bir şaibe altında asla ve asla kalamaz. ABD başkanı veya yetkililer hangi muhalefet partisine hangi şartlarda hangi koşullarda ne destek verdiğini mutlaka açıklamalıdır. TDP olarak bunun takipçisi olacağız. Bizler demokrasimize şaibe düşmesine asla izin vermeyiz” dedi.

İlgili Yazılar