Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Sahte içki kurbanları

Sahte içki kurbanları

haber haber - - 2 dk okuma süresi
10 0

10 Aralık’tan bugüne kadar Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde 15 kişi sahte içki yüzünden can verdi. Alarma geçen Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri 81 ilde ‘Zehir’ adlı operasyonu başlattı.

Esenyurt’ta sahte içkiden zehirlenen Türkmenistan uyruklu Jobborkul Rakhmonov kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Aynı mahallede yaşadıkları öğrenilen 2 kişinin yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor. 30 yaşındaki Rakhmonov’un sahte içkiyi aldığı adreslere yapılan baskında 3 kişi gözaltına alındı.

Kepez ilçesinde oto tamirciliği yapan Abidin Uçurum iş yerinde fenalaştı. Gözlerinin görmediğini söyleyen Uçurum, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ekipler, içki üretimi yapılan yasa dışı imalathaneleri deşifre etmek, ülkede satılan sahte ve kaçak içkinin tüketiciye ulaşmasını engellemek amacıyla sahte veya kaçak içki üretimi ve sevki yapan suç gruplarına yönelik 81 ilde ‘Zehir’ adlı operasyonu başlattı.

Operasyonda; yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yapılan 342 adreste arama yapıldı.

Yetkililer, zehirlenmelere sebep olan içlilerin, daha çok pet şişe ile satılan içkiler olduğunu belirtti. Uzmanlara göre, merdiven altı imalathanelerde sahte içki üreten şebekeler, etil alkol yerine daha çok metil alkol ve tersiyer butil alkol kullanıyor. Metil alkol daha çok sanayide, TBA (tersiyer butil alkol) ise ağırlıklı olarak kolonya imalatında kullanılıyor.

Ölüm, görme kaybı, organ yetmezliği gibi sağlık sorunlarına metil alkol sebep oluyor. Etil alkolden üretilmesi gereken içkiyi insan hayatını hiçe sayarak metil alkolden üreten sahtekarların, ölümlerin bir numaralı sorumlusu olduğu biliniyor. Metil alkol içerisindeki metanol, vücut içerisinde zehire dönüşerek ölüme sebebiyet veriyor.

İlgili Yazılar