Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Modern Ev Dekorasyon Örnekleri İçin 13 Fikir

Modern Ev Dekorasyon Örnekleri İçin 13 Fikir

haber haber - - 7 dk okuma süresi
11 0

Evde değişiklik yapmak demek, kişinin kendisini yenilemesi ile aynı anlama gelmektedir. Özellikle yaz mevsiminde evin renklerle donatılması yaz mevsimi gibi eve sıcacık bir hava katacaktır. Günümüzde evde değişiklik yapmak için çok fazla alternatif mevcut. Bu alternatifleri güzelce değerlendirmek ve istenilen dekorasyona ulaşmak oldukça önem taşımaktadır. Böylelikle evinizde istediğiniz değişikliği yapabilir, kendinize ve evinize yeni bir hava katabilirsiniz.

Dekorasyonda nelere dikkat edilmeli?

Dekorasyon sırasında dikkat edilmesi gereken çok fazla unsur vardır. En önemlisi dekorasyon sırasında pratiklik sağlarken evinize estetiklik katacak ürünlerin tercih edilmesi olacaktır. Böylelikle dekorasyonunuzu rahatlıkla tamamlayabilir ve evdeki yeni havanın tadını rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Bu pratiklik için tercih edilen ürünlerin başında tekerlekler gelmektedir. Eve hareketlilik katacak tekerlekler ile istediğiniz eşyanın yerini değiştirebilir veya süs olarak duvarlarınıza asıp evinize farklılık katabilirsiniz. İşte evinize hareketlilik katacak bu teker modelleri ve daha fazlası için 13 dekorasyon fikri:

Kahvelerinizin keyfini her yerde çıkarın

Kahve içerken kahve masasında geçen ve saatlerce süren sohbetleri neredeyse herkes sever. Bu yüzden de salonda kahve masasının rolü oldukça büyüktür. İşte burada tekerlekli bir kahve masası devreye girmektedir. Masa tekerleği ile salonunuza hareketlilik katarken istediğiniz her yerde rahatlıkla kahvenizi içip tatlı sohbetlerinize devam edebilmiş olacaksınız.

Tekerlekli raflar ile evinize hareketlilik katın

Kitaplar, dergiler, biblolar, resim çerçeveleri ve daha fazlası.. Bunlar gibi küçük ama sizin için değerli olan eşyalarınızı salonunuzda rahatlıkla sergileyebilmeniz için tekerlekli raflar oldukça kullanışlı olacaktır. İstediğiniz her an her yere götürebileceğiniz tekerlekli raflar sayesinde anılarınız ya da küçük eşyalarınız sürekli göz önünde olacak ve salon dekorasyonunuza hareketlilik katmış olacaksınız.

Çiçekleriniz sizin gibi mutlu olsun

Rengarenk çiçekler salona renk katan unsurlardan biri olarak çoğu insanın tercihi arasındadır. Tekerlekli çiçeklik sayesinde evinize renk katan çiçekleri istediğiniz konuma koyabilir ve evin her daim hareketli bir görünümde olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca rahatlıkla bitkilerinizi sulayabilir, güneş alan yerlere koyarak onların daha mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle hem çiçekleriniz hem de sizler harika bir salonun keyfini çıkarabilirsiniz.

Tablolar ile duvarlarınızı renklendirin

Çeşit çeşit tablolar ile sanat zevkinizi duvarlara yansıtarak renkliliğin tadını çıkarın. Mobilyalar veya duvarlar ile uyumlu tablolar seçmek dekorasyonunuzu tamamlayan minik bir dokunuş olacaktır.

Ahşap ürünlerle doğayı kucaklayın

Ahşap ürünler, sizi evinizdeyken doğanın bir parçası gibi hissetmenizi sağlayacak. Ahşap kitaplıklar, ahşap masalar gibi mobilyalar hem evinizde pratikliği sağlayacak hem de doğal bir görünüm sağlayarak ruhunuzu rahatlatacak. Ayrıca bu mobilyalarda kullanacağınız tekerler ile evinize farklı bir hareketlilik katabilirsiniz.

Aydınlatmalar ile eviniz her daim ışıl ışıl olsun

Aydınlatmalar evin en önemli dekorasyonlarından biridir. Evinizin ışıl ışıl olması için, mobilyalara uygun renklerde ışıkların seçilmesi (led lambalar, sarı veya beyaz renkte ışıklar gibi) dikkat edilmesi gereken unsurlarından biridir.

Aynalarla daha ferah bir ev

Aynalar, evinize daha ferah bir görünüm vermede oldukça büyük bir katkı sağlayacaktır. Stratejik noktalar yerleştirerek bunu rahatlıkla sağlayabilirsiniz. Örneğin büyük bir boy aynasını istediğiniz şekilde ve renkte çerçeveletip dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yastıklarla daha renkli koltuklar

Renkli yastıklar rengarenk bir görünüme bayılanlar için mükemmel bir tercih olacaktır. Büyük ya da küçük herhangi bir yastığı istediğiniz gibi kılıflarla renklendirebilir veya üzerlerine sözler yazdırıp koltuğunuzu istediğiniz şekilde dekore edebilirsiniz.

Renkli duvarlarla renkli bir ev

Günümüzde artık tek renk boyadan oluşan odalar tercih olarak gerilemiş durumda. Bunun yerine duvarlarınızı mobilyalarınızın içerisindeki renklerle boyayıp dekorasyonunuzdaki eksikliği rahatlıkla giderebilirsiniz. Renk paletlerine bakarak uygun renkleri seçin ve evin renkliliğinin tadını çıkarın.

Raflarda anılarınızı sergileyin

Tekerlekli raflarla evinize hareketlilik katabileceğinizden bahsetmiştik. Burada da raflarınızı duvarla bir bütün haline getirmekten bahsedeceğiz. Raflarınızı istediğiniz şekillerde (kare, üçgen gibi) duvarlara monte edin veya merdiven şekilde tasarımlarla evinizdeki farklılığı arttırın. Böylelikle raflara koyacağınız her bir çerçeveyi daha özel ve gösterişli bir hale getirebilirsiniz.

Halılarla evinizi renklendirin

Halılar dekorasyonu tamamlayacak en önemli eşyalarından biri olarak ön plana çıkmaktadır. Mevsime uygun halılar seçebilir ve halıları isterseniz yere serebilir veya duvarlarınıza asarak dekor amaçlı kullanabilirsiniz.

Pencelerinizden minik alanlar yaratın

Pencereler sadece dışarıya açılan bir kapı olarak görülmemelidir. Pencere pervazları genişletililerek yastıklar konulabilir ve mükemmel bir okuma alanına dönüştürülebilir. Böylelikle manzaranın tadını çıkarırken rahatlıkla kitabınızı okuyabilmiş olursunuz.

Sanat eserleriniz dekorasyonunuz olsun

Kendinize ait tablolardan oluşan bir dekorasyon sanattan hoşlanan kişiler için mükemmel bir fikir olacaktır. Kendi eserlerinizi görmek evde aitlik hissiyatını arttıracak ve eve mükemmel bir renklilik katacaktır.

Tekerlekli TV ünitesi ile filmlerin tadını çıkarın

Büyük bir ekranda gece izlenilen filmlerden hoşlanan kişiler için mükemmel bir tercih olacak olan tekerlekli TV ünitesi, istenilen şekilde filmin tadını çıkarmakta yardımcı olacaktır. TV ünitenizi istediğiniz konuma getirin ve arkanıza yaslanıp bir patlamış mısırla filminizi keyifle izleyin.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir