Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. »
  4. Parklardaki çadırlar Bayraklı’daki alana taşınıyor
Genel

Parklardaki çadırlar Bayraklı’daki alana taşınıyor

vadi vadi - - 3 dk okuma süresi
17 0

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçici olarak enkaz bölgelerinin yakınındaki çadırlarda yaşayan yurttaşları Bayraklı Özel Tınaztepe Galen Hastanesi’nin otoparkında oluşturduğu yeni çadır alanına taşımaya başladı. Yeni çadır alanının alt yapısı ve düzenlemesi depremzedelerin ihtiyaçlarını en hızlı ve kolay karşılayacak şekilde yapıldı.

Depremin hemen ardından enkaz bölgelerinin yakınında depremden etkilenen İzmirliler için çadır alanları oluşturarak aralıksız hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Özel Tınaztepe Galen Hastanesi’nin otoparkında yeni bir çadır alanı kurdu. 73 çadırdan oluşan ve kapasitesi 100 çadıra kadar çıkacak bu alan, enkaz bölgelerinin yakınındaki parklarda dağınık halde bulunan çadırlarda kalan yurttaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hazırlandı. Yağışlarda sıkıntı yaratmayacak şekilde alt yapısı hazırlanan çadır alanında “iyilik noktası” oluşturularak depremzedelerin çamaşırhane, duş, tuvalet, yemek, sosyal market, giyim gibi ihtiyaçlarına daha rahat ulaşması sağlandı.

“Etap etap naklediyoruz”
Bayraklı’da kurdukları yeni çadır alanı ile ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, depremzedelerin ihtiyaçlarını daha sistemli bir şekilde giderebilmek için gerekli tüm alt yapı hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, “Depremin hemen ardından yurttaşlarımız enkaz bölgelerinin yakınında olmak istedikleri için o bölgelerdeki parklarda çadır alanı oluşturduk. Onların ihtiyaçlarına uygun şekilde duş, çamaşır yıkama ve kurutma gibi üniteler eklemekle birlikte hizmetlerin daha sistemli yürütülmesini sağlamak hem de yağışlarda oluşabilecek sıkıntıları önlemek için farklı noktalarda dağınık halde bulunan çadırlarda kalan yurttaşlarımızı buraya taşıyoruz. Zeki Müren, 75. Yıl parkları, Migros bahçesi ile Değirmen Kafe önündeki yeşil alanda çadırlarda yaşayan yurttaşlarımızın buraya naklini sağladık. Bilal Çakırcalı Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki çadır bölgemiz ile AFAD’ın çadır alanları depremzedelerimize hizmet vermeye devam ediyor” diye konuştu.

İlgili Yazılar