Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. BU SORUN ERKEKLERDE ÖZGÜVEN KAYBINA NEDEN OLUYOR !

BU SORUN ERKEKLERDE ÖZGÜVEN KAYBINA NEDEN OLUYOR !

hande hande - - 5 dk okuma süresi
20 0

Üroloji Uzmanı Op.Dr.Muharrem Murat Yıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.

En sık görülen cinsel işlev bozukluklarından biri erkeklerde sertleşme bozukluğu ya da diğer adıyla iktidarsızlıktır. 40 yaşın üstündeki erkeklerin % 40’i sertleşme bozukluğu yaşayabilmektedir. Bu  oran  ülkemizde yaklaşık  16 milyon hastaya  denk gelmektedir. Bu durum özgüven kaybına sebep olduğundan psikolojik  hatta aile içi şiddete kadar varan sorunlara neden olmaktadır.

Penisin ilişki sağlayacak kadar sertlik sağlayamaması ya da karşı tarafı tatmin edecek kadar uzun süreli ilişkiyi sürdürememesi durumuna genel olarak erektil disfonksiyon diyoruz.

Sertleşme bozuklukları nedenleri arasında ;

-Kullanılan bazı ilaçların yan etkileri 

-Damar sertliği, periferik damar hastalıkları, kalp krizi, hipertansiyon 

-Diyabet ve yüksek kolesterol

-Uyku apnesi ve Koah hastalığı

-Tiroid hastalıkları

-Psikolojik sorunlar ( Stres bozukluğu, cinsel performans anksiyetesi,depresyon gibi…) yer almaktadır 

Erektil disfonksiyonda kullanılacak birçok tedavi yöntemi vardır. Günümüzde bunlardan en popüler ve yenilikçi olanı ESWT –LSWT Ekstrakorporal Şok Dalgası Tedavisi – Düşük dereceli Elektromanyetik Kaynaklı Şok Dalgası Tedavisi dir. Penisin dış yüzeyinden şok dalgaları veya  elektromanyetik dalgaların uygulanması ile; penis içinde damar yapımının kök hücre düzeyinde uyarılarak, damarlanma yapısı ve kan akımının  arttırılması amaçlanmıştır.  Yeni oluşan damarlarla kan akımı arttırılarak,  peniste kan birikmesi artmaktadır  ve sertleşme ereksiyon oluşmaktadır.

Bu tedavinin erkeğe hiçbir zararı yoktur. Üstelik penisin boyunda büyüme ve etrafında da kalınlaşma sağlamaktadır. ESWT tedavisi ya da LSWT tedavisi haftada bir kere uygulanan 6 haftalık bir tedavi sürecidir. Bu süreçte hastaya her seansta yaklaşık 3 bin 500 şok dalgası verilir.

Günümüzde yapılan yanlış uygulamalarla başarı şansı düşmektedir. Klasik araştırmaların yapıldığı izlemler 6 hafta üzerinden olup yanlış uygulamalar ile 4 hafta gibi bir süreye indirilerek 2 parti yapılması kural dışı bir durumdur. Aynı şekilde pnömatik şok cihazları ile yapılan işlemler başarıyı düşürmektedir Ayrıca dalganın dokuya ulaşım ve yansıma süreci içinde yapılan sık dalga vurumları ile dalga nötralizasyonu oluşmakta tedavinin verimsizliği oluşmakta hasta terapide yarar sağlamamaktadır.Tedavinin püf noktası buradadır.  

Hasta cihazda tek başına bırakılmamalı.Hastanın bütüncül tıp yaklaşımıyla; hormon yapısı, psikosomatik durumu, geleneksel enerji tıbbı yönünden eksiklikleri, akupunktur zayıf hatlarının düzenlenmesi, hacamat, fitoterapi ve aromaterapi ile bütüncülü bir yaklaşım olarak ele alınması gerekiyor.

Erektil disfonksiyon doktorun özverisi, hastanın iyileşme gayreti ile aşılabilen bir engeldir. Tedavisi olan hastalıklardan birisidir.

Protez bir çözüm değildir. Hastaya psikolojik ve biyolojik olarak yarar sağlayan bir yöntem değildir. Hastanın sadece karşı cinse üstünlüğünü göstermesini sağlayan bir yöntemdir. Ama hastanın hipofizer aksında biyoritim düzeyinde fonksiyonel ereksiyon da yararı olmayan bir yerine koyma yöntemidir. Yaklaşık 10 yıl içinde protezin tekrar değiştirmesini gerektiren, anatomik fizyolojik açıdan geri dönüşümü olmayan bir cerrahi yöntemdir.

Holistik / integratif yani bütüncül tıp yaklaşımıyla Androterapi/ Androteraphy yaparak hastanın iyilik hali sağlanabilimektedir.

Hasta grubumuzu, özellikle radikal prostatektomi cerrahisinin sonrası gelişen sertleşmeme sorunları / erektil disfonksiyon; diyabetik, hipertansif ve kronik hastalıklara bağlı gelişen damarsal ve sinirsel bozukluklar, psikosomatik bozukluklar ile oluşan sertleşmeme sorunları / erektil disfonksiyon ile  erken boşalma, erken inme, zevk alamama,  yeterli meni miktarı olmaması  gibi hasta grupları oluşturmaktadır.

Cinsel fonksiyonların tedavisinde Manyetik  Koltuk Tedavisi; erken boşalma, geç boşalma ve orgazm bozuklukları, idrar kaçırma problemlerinde etkili yöntemlerdendir.

Eswt yanında P-Shot ozonlu CGF uygulaması mezoterapik olarak penis damar yapılarında ultrasonografik olarak ölçülebilen iyileşmelere yol açabilmektedir. Major Kan Ozon uygulamaları mikro sirkülasyon ve ana damarlarda oksijen miktarını artırarak plakların erimesi ve damarların açılması yoluyla diabetik arteryal kaynaklı erektil disfonksiyonda yüz güldürücü sonuçlara yol açmaktadır.Yakin bir gelecekte penil protez takılmasının azalarak fonksiyonel tedavilerin ön plana çıkacağı düşünülmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir