Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. »
  4. New York Times: Biden ile görüşme yaklaşırken Erdoğan tutumunu yumuşattı
Genel

New York Times: Biden ile görüşme yaklaşırken Erdoğan tutumunu yumuşattı

vadi vadi - - 2 dk okuma süresi
18 0

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Brüksel’de gerçekleştireceği görüşme ABD basınının büyük ilgisini çekmeye devam ediyor… Görüşme öncesinde New York Times kapsamlı bir analiz hazırladı

New York Times muhabiri Carlotta Gall, Biden-Erdoğan görüşmesi öncesinde kapsamlı bir analiz hazırlayarak iki ülkenin yaklaşımını ve masaya yatırılacak potansiyel konuları gündeme getirdi.

“Biden ile görüşme yaklaşırken Erdoğan tutumunu yumuşatıyor” başlığının kullanıldığı makalede, “Trump gitti ve Türkiye ekonomisi de krizdeyken Türkiye Cumhurbaşkanı Batılı liderleri düşman haline getirmekten ziyade onların gönlünü almaya çalışıyor. Fakat Erdoğan daha ne kadar bu şekilde devam eder” spotu kullanıldı.

Gazetenin bugünkü nüshasında yayınlanan makalede, son dört yılda Erdoğan muhalifleri “ezdiği” ve Moskova ile yakınlaştığı belirtilirken, “Erdoğan müttefiklerine hükümet anlaşmaları sundu ve uygun gördüğü bölgelere asker gönderdi. Ve büyük çoğunluğunda ABD’nin eski başkanı Trump yönetimi buna göz yumdu. Fakat Erdoğan bugün Brüksel’de kritik bir NATO toplantısına katılırken aynı zamanda çok daha şüpheci bir Biden yönetimiyle karşı karşıya gelecek” ifadesi yer aldı.

“ERDOĞAN İÇİN İŞLER KOLAY DEĞİL”

Makalede, “Erdoğan için işler kolay değil. Corona virüsü salgını ve ekonomiyi yönetememesi sebebiyle ülke için bazı sorunlarla karşılaştı, bunlar enflasyon, işsizlik ve TL’nin tehlikeli şekilde zayıflaması ki bu durum bir borç krizi yaratabilir. Dolayısıyla Erdoğan tutumunu yumuşattı ve halihazırda bazı konularda geri adım attı. Batı’dan yatırıma çok ihtiyaç duyduğu için yaptı bunları ve bunlar Rusya’nın sağlayamayacağı şeylerdi. Batı liderlerini kendine çekmek için doğu Akdeniz’deki doğalgaz çalışmalarını durdurdu ve Moskova’yı kızdıracak bir şekilde Polonya’ya drone sattı ve Ukrayna’ya destek oldu” ifadesi kullanıldı.

.

İlgili Yazılar