Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Galericilik Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?

Galericilik Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?

haber haber - - 4 dk okuma süresi
2 0

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından birçok meslek dalı için zorunlu hale getirilen mesleki yeterlilik belgesi, oto alım satımı yapan ve galeri işleten kişiler için de zorunlu hale getirilmiştir. Ayrıca ikinci el araç alımı satımı yapan kişi ve kurumlarında bu belgeyi almaları şarttır.  Birçok kişi galeri açmak ve kendi işinin patronu olmak için çeşitli yatırımlar yapar. Ancak bu kişilerin öncelikle galericilik mesleki yeterlilik belgesinin nasıl alacağını bilmeleri gerekir. Bu yazımızda sizlere galericilik yeterlilik belgesi hakkında herşeyi anlatmaya çalışacağız.

Bilgi ve iletişim için 0534 343 71 23

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Kimdir?

 

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Mesleki Yeterlilik Belgesi

 

Motorlu kara taşıtlarının; alım, satım ve kiralama işlemlerinde görev alan ve müşteriyle bire bir ilgilenen personele yöneticilik yapan kişiye, motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu adı verilir.

 

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Ne İş Yapar?

#Adalar #Arnavutköy #Ataşehir #Avcılar #Bağcılar #Bahçelievler #Bakırköy #Başakşehir #Bayrampaşa #Beşiktaş #Beykoz #Beylikdüzü #Beyoğlu #Büyükçekmece #Çatalca #Çekmeköy #Esenler #Esenyurt #Eyüpsultan #Fatih #Gaziosmanpaşa #Güngören #Kadıköy #Kağıthane #Kartal #Küçükçekmece #Maltepe #Pendik #Sancaktepe #Sarıyer #Silivri #Sultanbeyli #Sultangazi #Şile #Şişli #Tuzla #Ümraniye #Üsküdar #Zeytinburnu

Bilgi ve iletişim için 0534 343 71 23

Alım satım sorumlusu, öncelikli olarak satış işlemini gerçekleştiren personelden sorumludur. oto alım satım sorumlusu ayrıca, aşağıdaki görevleri yerine getirir:

 

  • Alımı gerçekleştirilecek araçlara ilişkin Pazar araştırması yapar.
    • Sorumlu olduğu personelin iş programını düzenler.
    • Motorlu aracın durumu hakkında değerlendirme işlemlerini yapar.
    • Satın alma sürecini yönetir ve araç bedeline onay verir.
    • Satın alma işlemlerindeki idari süreçleri takip eder.
    • Ödemelerin gerçekleştirilmesi işlemlerini takip eder.
    • İş kontrolü yapar ve araçların bakımlarının yapılmasını sağlar.
    • Satış öncesi hazırlık işlemleri ile ilgilenir.
    • Müşteri ihtiyaçlarını tespit eder.
    • Satışı yapılacak ya da kiralanacak aracın teslimat işlemlerini gerçekleştirir.

 

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?

 

  1. Alım Satım Sorumlusu mesleki yeterlilik belgesi seviye 5olarak standartlaştırılmıştır. Meslek belgesinin alınması dışında, galeri sahibi olanlar, galeri yetki belgesi almalıdır.
    Motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu mesleki yeterlilik belgesialabilmek için, MYK kurumu tarafından yetkilendirilen Gelişim Test Belgelendirme kuruluşuna başvuruda bulunmalısınız. Online olarak, başvuru yapabilirsiniz. Dilerseniz doğrudan merkezimize gelerek başvuru yapabilirsiniz.

Bilgi ve iletişim için 0534 343 71 23

Emlak Yeterlilik Belgesi, Galerici Yeterlilik Belgesi, MYK Belgesi, Mesleki Yeterlilik Belgesi, Personel Belgelendirmesi, MeYeKa, MeYeKe, Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi, Emlak Danışmanlık Belgesi, Galerici Belgesi, Gayrimenkul Danışmanı Yeterlilik Belgesi, Oto Alım satım belgesi, Araç satış belgesi, 2.el otomobil alım satım belgesi

Daha detaylı bilgi almak ve sınav başvurusunda bulunmak için Gelişim Test Belgelendirme ile iletişime geçebilirsiniz.

 

İlgili Yazılar