Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Akdenizli gazeteciler Salda gölünün korunması amacıyla Vali Arslantaş’ın aldığı önlemlere destek verdi

Akdenizli gazeteciler Salda gölünün korunması amacıyla Vali Arslantaş’ın aldığı önlemlere destek verdi

ozge ozge - - 4 dk okuma süresi
16 0

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen Burdur Buluşması programı etkinlikleri kapsamında kente gelen gazeteciler, Vali Ali Arslantaş ile birlikte Salda Gölünü ziyaret etti. Sabah saatlerinde gazetecilerle birlikte otobüse binen Vali Arslantaş, Akdenizli Gazetecilerle birlikte Salda Gölü Tabiat Parkında kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından Salda Gölü Tabiat Parkı Müzesi gezildi. Müzesinin gezilmesinin ardından AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni’nn eş, Hanife Yeni, Vali Arslantaş’a tablo hediye etti. Müze gezisi birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Salda Gölü Koruma Projesine tam not

Salda Tabiat Parkı gezisinin ardından Vali Arslantaş ve beraberindeki Akdenizli gazeteciler, Maldiv’lere benzetilen ve NASA’nın Mars çalışmalarını destekleyen, Cumhurbaşkanlığı Özel Koruma Bölgesi içinde yer alan Beyaz Adalar Bölgesini ziyaret etti. Akdenizli Gazeteciler burada seyir terasına çıkarak turkuaz mavi Salda Gölünü izledi.

Salda Gölü Koruma Projesi hakkında gazetecilere bilgi veren Vali Ali Arslantaş, “Bundan 4 yıl önce aracınızla göle kadar gidip göl suyuyla arabanızı yıkayabiliyordunuz. Hatta yüzebiliyordunuz. Burada yüzüp kumları poşet poşet taşıyorlardı. Artık yasak. Hata sigara içmek bile yasak. Şuanda ülkenin en büyük dumansız hava sahasındasınız. Salda içine girilince değil de uzaktan bakınca insana dingilik veren bir yer. Çevre Bakanlığı ve valiliğimiz bu konuya el attı

“İzleyemeye doyamayacaksınız”

Burası 2020 yılında yaklaşım 1 milyon 500 bin ziyaretçiyi ağırladı. Pandemi nedeniyle geçen yıl ki ziyaretçi sayımız 800 bindi. Ama bu yıl en üst seviyeye getireceğimizi umuyoruz. Hele ki okulların tatil olmasından sonra büyük bir hareketlilik bekliyoruz. Hava güneşli iken çok daha güzel görüntüler ortaya çıkıyor. Vatandaşların Salda Gölü’nün güzelliklerini izleyebilmesi için 9 tane teras bulunmakta. Gelen ziyaretçilerin gölün doyumsuz seyirliğini yaşayabilmeleri için göl kenarında kalış sürelerini uzatarak, sosyal donatı ve gölden uzak noktada yapılacak Millet Bahçesi ile bu seyirlik anlar uzatılmış olacaktır” dedi. Salda Gölü Koruma Projesi çalışmalarını inceleyen Akdenizli Gazeteciler, koruma projesine tam not vererek, aynı koruma çalışmalarının Burdur Gölü için de hayata geçirilmesini istedi. Vali Ali Arslantaş konuşmasının ardından Beyaz Adalar Bölgesinde gazetecilerle yürüyüş yaparak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

​​​​​​​

Salda Gölü Beyaz Adalar bölgesi ziyaretinin ardından Salda Gölü çevresi gezildi. Akdenizli Gazeteciler göl çevresinde düzenlenen turda fotoğraf safarisi yaparak, Doğanbaba Plajı, Kayadibi Köyü ve Halk Plajının detaylarını fotoğrafladı. Akdenizli Gazetecilere, Salda Gölü programında Vali Ali Arslantaş, Yeşilova Kaymakamı Erdem Yenisoy, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, TSYD Antalya Şube Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Şifa Çiçek, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Rasim Gündüz, Hatay Cemiyet Başkanı Abdullah Temizyürek, Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Vahap Şehitoğlu ve gazeteciler katıldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir