Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ara Güler’in arşivinden Ayvalık fotoğrafları

Ara Güler’in arşivinden Ayvalık fotoğrafları

Newstanitim Newstanitim - - 2 dk okuma süresi
18 0

BALIKESİR (İGFA) –Türkiye’de kültür ve sanat alanında uzun soluklu çok sayıda kurumun kurucusu ve destekçisi olan Doğuş Grubu’nun, Ara Güler ile iş birliği sonucu 2016 yılında hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi’nin yeni sergisi “Ayvalık-İstanbul” kapılarını ziyaretçilere açtı.

Ara Güler Müzesi ve Ayvalık Belediyesi iş birliği ile gerçekleşen Ayvalık-İstanbul sergisi, Ara Güler’in az bilinen ya da bugüne kadar yayımlanmamış Ayvalık fotoğrafları yanı sıra kendisiyle özdeşleşen İstanbul şehrine ait renkli fotoğraflarla birlikte toplam 36 adet kareyi bir araya getiriyor.

Ayvalık, Ara Güler’in uzun yıllar yaz aylarını geçirdiği, hem tatil yapıp hem çalışmalarını sürdürdüğü bir yer. Ara Güler, en önemli röportajlarından biri olan ve günümüzde UNESCO Dünya Miras Listesi’nde Aphrodisias Arkeolojik Alanı olarak tescilli Geyre köyüne gidiş hikayesini aktardığı metni Ayvalık’ta kaleme aldı. Bununla birlikte Yeryüzünde Yedi İz kitabında yayımlanan Salvador Dali, Marc Chagall ve Bertrand Russell portrelerini nasıl çektiğini anlattığı hikayeleri de yine burada yazdı.

Sergide yer alan Ayvalık ve çevresinden manzaraları içeren fotoğraflar, Ara Güler’in yıllar içerisinde Ayvalık’ta geçirdiği zamanlara tanıklık ediyor.

Ara Güler Müzesi’nin yeni sergisi “Ayvalık- İstanbul”, 19 Kasım’a kadar  Ayvalık Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

İlgili Yazılar