Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Makine Dairesiz Asansörün Avantajları Nelerdir?

Makine Dairesiz Asansörün Avantajları Nelerdir?

haber haber - - 5 dk okuma süresi
12 0

Çok katlı yapılarda insanların katlar arasında taşınabilmelerini sağlayan asansörler, zaman içerisinde gereksinimlerin değişmesine bağlı olarak sürekli gelişim göstermektedir. Özellikle teknoloji alanında yaşanan gelişmeler, asansörlerin daha kullanışlı hale gelmesine neden olmaktadır. Makine dairesiz asansör modelleri, bu doğrultuda ortaya çıkan ürünlerdir. Klasik asansörlerde asansörün çalışmasını ve kontrol sistemlerinin işlemesini sağlamak için ayrı bir makine dairesi bulunmaktadır. Makine dairesiz asansörlerde ise tahrik motoru denilen bu parça asansör boşluğuna ya da asansörün üst kısmına monte edilmektedir. Ancak makine dairesi bulunmayan asansörlerin monte edilmelerinde ve bakımlarının yapılmasında mutlaka deneyimli bir firmadan hizmet alınmalıdır. Makine dairesiz asansörler, sağladıkları avantajların anlaşılmaya başlamasıyla birlikte her geçen gün daha fazla alanda kullanılmaktadır. Bu avantajlardan bazıları aşağıdaki gibidir.

Alan ve Enerji Tasarrufu

Makine dairesiz asansörler her şeyden önce asansörün kurulacağı yapı içerisinde az yer kaplamasıyla öne çıkmaktadır. Klasik asansörler için bulunması gereken makine dairesi, bu tür asansörler için ortadan kalkmaktadır. Özellikle büyük asansör sistemlerinde makine daireleri için ayrılan alan çok geniş olabilmektedir. Makine dairesi olmayan asansörler, alandan tasarruf sağlamaktadır. Aynı zamanda enerji tasarrufu bakımından da makine dairesiz asansörler iyi bir değere sahiptir. Makine dairesi bulunan asansörlerde, mesafe dolayısıyla enerji kayıpları yaşanabilmektedir. Bu durum, asansörlerin aynı işi yapmak için daha fazla enerji kullanması anlamına gelmektedir. Makine dairesiz asansörlerde ise motorun doğrudan asansörün üzerinde ya da altında olması dolayısıyla enerji kaybı sıfıra inmektedir. Bu sayede yaklaşık yüzde 30 civarında enerji tasarrufu sağlanmaktadır.

Kolay Uygulanabilir

Makine dairesiz asansörlerin sahip olduğu avantajlardan biri de montajının kolay olmasıdır. Ayrı bir makine dairesi inşa edilmesine gerek olmaması, montaj süresinin kısalmasına neden olmaktadır. Asansör motorunun, asansörün üst kısmına monte edilmesi zamandan da tasarruf edilmesini de sağlamaktadır. Ancak makine dairesiz asansörlerin montajları daha zordur ve bu yüzden de hassasiyet ile yapılması gereklidir. Montaj esnasında yapılacak hatalar asansörün çalışmamasına, arıza yapmasına ya da çalışma esnasında çeşitli kazaların yaşanmasına sebebiyet verebilmektedir. Bahsedilen avantajların tam olarak ortaya çıkabilmesi için, montaj işleminin deneyimli kişiler tarafından yapılması zorunluluk arz etmektedir.

Yüksek Güvenlik

Makine dairesi olmayan asansörlerin avantajları arasında güvenlik de ön plana çıkmaktadır. Kaza riskini minimum düzeye indiren makine dairesiz asansörler, kullanım alanlarında iş güvenliğine katkı sağlamaktadır. Makine dairesiz asansör modelleri aynı zamanda düşük ses seviyesinde çalışmaktadır. Bu sayede de asansörün kullanıldığı alanlarda herhangi bir rahatsızlığa neden olmamaktadır. Son olarak da bu ürünlerin yok denilebilecek titreşim düzeyinde çalıştığını söylemek mümkündür. İçerisinde bulunanların herhangi bir şekilde titreşim hissetmemeleri, bu asansörleri konfor açısından da iyi bir konuma yerleştirmektedir.

Hızlı

Makine dairesi olmayan asansörler, hızlı olmaları bakımından da diğer asansör modellerinden öne çıkmaktadır. Komut iletim sisteminin asansörün altında ya da tepesinde olması, asansörlerin daha hızlı komut almalarına ve çalışmalarına olanak tanımaktadır. Bu yönüyle de makine dairesiz asansörler bir kez daha zaman tasarrufu sağlamaktadır.

Makine Dairesiz Asansör Fiyatları

Makine dairesiz asansörlerine duyulan talebin artması, bu konuda hizmet veren firmaların sayısında da artışa neden olmaktadır. Bu durum makine dairesiz asansör fiyatları üzerinde de kendisini göstermektedir. Ancak makine dairesiz asansör alınacağı zaman fiyattan daha çok kaliteye odaklanılması tavsiye edilmektedir. Alınacak üründen memnuniyet duyulması ve güvenlik açısından herhangi bir sorun yaşanmaması adına, fiyatın her zaman ikinci planda tutulması gereklidir. Bu yüzden de firma seçiminde detaylı bir araştırma yapılması önem arz etmektedir.

İlgili Yazılar