Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan Tasarruf ve Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tasarruf ve Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
6 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kamuda Tasarruf Çalışmalarını Anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, kamuda tasarrufa yönelik yürütülen çalışmayı şu şekilde aktardı:

“Tasarruftan kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması anlaşılmalıdır. Bütçelerin buna göre revize edilmesi için bizler de şu anda bir çalışma yapıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tasarruf adımlarını takip edecek, resmi taşıt kullanımlarından, haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden, demirbaş alımlarına kadar tüm harcamalar gözden geçirilecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıda sektöründe uygulanan fahiş fiyatlarla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu:

“Burada temel önceliğimiz her şeyden önce vatandaşımızın refahıdır. betticket bonusları Fahiş fiyatlarla mücadelede yeni ve daha caydırıcı tedbirler ortaya koyabiliriz. Aşırı kar hırsı dizginlenmediği müddetçe ne kadar maaş artışı yaparsanız yapın sorun devam edecektir. Gerekli tedbirler için ilgili bakanlıklarımız şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir.

Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir. Burada taviz veremeyiz, üzerine üzerine gideceğiz. Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek.”

İlgili Yazılar