Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Rus güçleri başkentin kapısını zorluyor

Rus güçleri başkentin kapısını zorluyor

hande hande - - 2 dk okuma süresi
27 0

Ukrayna – Rusya savaşı ikinci gününe girdi. Topraklarında on binlerce Rus askeri olduğunu belirten Ukrayna direnişin tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı. Bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ederken Ukrayna son derece kritik bir öneme sahip Antonov Havaalanı’nı geri aldığını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus füze saldırılarının yeniden başladığını bildirdi. Ukraynalı bir yetkili ise, ‘Bugün en zor gün olacak. Rusya’nın planı tanklarla Kiev’e girmek.’ diye konuştu. Ukrayna basını, ‘Donetsk yönünde değişiklik yok. Düşmanın ilerleme çabaları bertaraf edildi. Rus bombardımanı sürüyor.’ diye yazdı.

Başkent Kiev’e yaklaşık 52 kilometre uzaklıkta bulunan Antonov Havaalanı 2 gündür Rus ve Ukrayna birliklerinin çatışmalarına sahne oluyor.

Rusya’nın Kiev’e daha fazla asker ve askeri teçhizat getirmesi için hayati öneme sahip olarak gördüğü havaalanı bir kez daha Ukrayna güçlerinin kontrolüne geçti.

Ukrayna hükümeti havaalanını geri aldıklarını ve Rus özel harekat birliklerini geri püskürttüklerini duyurdu.

İki ordunun başkentin savunması için hayati önem taşıyan Kiev yakınlarındaki havaalanındaki çatışmasının ortasında kalan ekip bir süre sonra bölgeden uzaklaşmayı başardı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir