Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Bigo Live’ da Yayıncı Olmanız İçin Yapmanız Gerekenler

Bigo Live’ da Yayıncı Olmanız İçin Yapmanız Gerekenler

haber haber - - 10 dk okuma süresi
12 0

Bigo Live’ da Yayıncı Olmanız İçin Yapmanız Gerekenler  ?

Bigo Live 2014 yılında piyasaya sürülmüş bir internet canlı yayın platformudur. Uygulamada canlı yayınlar yapabilir veya canlı yayınları izleyerek eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

İnternet üzerinden gelir elde etmek  günümüzde pek çok insan tarafından ilgi çekici bulunmaktadır.
Canlı yayınlar yaparak para kazanma imkanı sunan Bigo Live, hem eğlenebileceğiniz hem de canlı yayın yaparak para kazanılan popüler bir uygulama. Eğlenceli içerikler üreten, konuşkan ve etkili iletişim kuran kişilerin iyi bir yayıncı olması oldukça muhtemel. Yayıncılığa başlarken iyi bir telefon veya mikrofon ve görüntü sistemi ile başlamanın avantajlı olacağı canlı yayın ortamında başarılı olmak için günde en az bir saat yayın yapmak gerekli. Ortalama aylık 25-40 saat süre ile yaratıcı içerikler üreten yayıncılar ciddi gelirler elde edebiliyor. 

Uygulamaya bakacak olursak, Bigo Live üzerinden istediğiniz herkesi takip edebilir ya da  uygun görmediğiniz kullanıcıları engelleyebilirsiniz. Ayrıca belli bir takipçi kitlesine ulaştıktan sonra  kullanıcıların açtığınız canlı yayınlardan bildirim almasını sağlayarak onlardan gelen anlık yorumları okuyabilir , kullanıcılarla etkileşimde bulunabilirsiniz. Bigo Live uygulamasının diğer bir etkileyici tarafı ise kullanıcıların size açtığınız yayınlar sırasında hediye gönderebilmesidir. Bu hediyelerin ücretli olması sizin canlı yayınlar açarak para kazanmanıza yardımcı olacaktır. Sizde iyi bir yayıncı olduğunuzu düşünüyorsanız hemen Bigo Live indirerek kolaylıkla para kazanabilirsiniz.

Bigo Live’da Ünlü Olabilmeniz İçin Yapmanız Gerekenler

Bigo da ünlü olmanız için bizim önerdiğimiz başlıkları uygulayabilirsiniz;

●     Düzenli Canlı Yayın Yapmak

Bigo Live’da hediye kazanmanın en temel yolu yapılan canlı yayınlardır. Yapılan canlı yayınlar sayesinde birçok kullanıcının dikkatini çekebilir onların bu sayede sizlere hediyeler atmasını sağlayabilirsiniz. Yapılan canlı yayınların kısa olmaması, görüntü ve ses kalitesinin iyi olması kullanıcıların sizi keyifle izlemesine sebep olacaktır, bizim önerdiğimiz ortalama yayın süresi 2 saat ve üzeridir kullanıcılardan gelen yorumları okuyarak onlarla yayın üzerinden sohbet edebilir kullanıcılar üzerinde iyi bir etkileşim bırakabilirsiniz.

●     Özgün İçerikler Belirlemek

Canlı yayın yapmak çok fazla popüler olsa da özgün içerikler üretmek de hayran kitlenizi oluşturmak açısından çok önemlidir.. Çarpıcı ve özgün içerikler yapılan yayınlara birçok kullanıcıyı çekebilir ve eğlenceli anların paylaşıldığı yayınlar daha çok ilgi çekebilir. . Örneğin; mekan,arkadaş ortamı, giyilen kıyafet, saç stili, dinlenilen müzik kullanıcıların dikkatini çekmektedir.

●     Teknik Açıdan Kaliteli Bir Yayın Yapmak

Bulunduğunuz ortamın ışık ve kamera açısı gelen ışığın doğru noktadan gelmesi bulunduğunuz ortamdaki ışığın doğal ışık olması, doğal ışık değilse bile oda ışığının yeterli miktarda olması veya renkli ışıklar kullanarak kullanıcıların dikkatini çekebilirsiniz. Ses kalitesi de seyircilere  iyi bir şekilde verilmelidir ortamdaki seslerin kulak ağrıtmaması yayın sırasında gereksiz seslere verilmemesi gerekmektedir. Birçok yayıncı hazırladıkları ışıklı arka plan ve oda dekorasyonu ile birçok kullanıcının yayınlarına katılmasını sağlamaktadır.

●     Diğer Yayıncılara Destek olmak ve PK Atmak

Diğer yayıncılar ile iletişimde olmak size daha fazla takipçi kazandıracaktır. Onların yayınlarına girerek PK atmak size yeni takipçiler kazandıracaktır ve bu sizin Bigo Live’da daha popüler olmanıza yardımcı olacaktır . PK atarak ve diğer yayıncılarla yayın yaparak kullanıcıların sizinle daha fazla etkileşim kurmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

Canlı Yayın Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bigo Live da canlı yayın yaparken dikkat edilmesi gereken konuları sizler için ele aldık;

  • Canlı yayın yaparken görüntü ve ses kalitesi oldukça önemlidir seyircinin yayından verim alması için iyi bir görüntü ve ses kalitesi bulunmalıdır.
  • Canlı yayın sırasında kullanılan görüntü ve ses sisteminin yeterince iyi bir performans verdiğinden emin olun.
  • Yayın başlamadan önce cihazların şarj ve bağlantı sorunu yaşamaması için kontrollerinizi önceden yapın.
  • İzleyicilere daha önce belirtilen zaman diliminde yayına geçiş sağlanmalıdır.

●     Canlı Yayında Konuşulacak Konular

Yayıncıların izleyici kitlesinin dikkatini çekecek konuları ele alması onların yayınları daha fazla izlemesine ve yayınları kesintisiz olarak takip etmesini sağlar.

●     Soru Cevap Bölümü Yapılması

Canlı yayınlarda yer verilen soru-cevap bölümleri izleyicilerin merak ettiklerini kolayca giderilmesini sağlayacaktır.

●     Tanıtılacak Ürünler İçin Paket Açılışları

Yayınlar belli bir ürün tanıtımına yönelik yapılıyorsa yayınlarda ürün açılımları yapılabilir. İzleyicilerin daha fazla ilgisini çekmesine yardımcı olabilirsiniz.

●     Diğer Kişilerle Röportajlar

Canlı yayınlarda diğer insanlarla yapılan röportajlarda dikkat çekmektedir. Bu röportajlar sayesinde diğer insanların farklı görüşlerini değerlendirmelerden faydalanarak konuyla ilgili daha kapsamlı fikir sahibi olurlar.

●     Toplu Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Canlı yayınların diğer güzel noktalarından biri yayınların toplu bir şekilde yapabilmesidir. Birkaç insanın bir araya gelerek fikirlerini danışması izleyicilerin daha keyifli bir şekilde izlemesini sağlayacaktır. Müzik, dans veya farklı yetenek yarışmalarının yapılabileceği canlı yayınlarda etkileşimin artması oldukça avantajlı olacaktır.

●     Canlı Yayın Fikirleri

Canlı yayın fikirleri yayıncının isteği doğrultusunda ilerlemektedir fakat gündemde gelişen olayları takip ederek yayınlarda kitlesine onlardan bahsetmesi verimli bir yayın yapmasını sağlayacaktır.

Canlı Yayında Yapılacak Sohbetler

 Canlı yayında yapılacak sohbetler nelerdir? Bu sohbetleri belirlerken nelere dikkat edilmesi gerekir;

Yayınlarda yapılan sohbet konusunu iyi belirlerseniz yayınlarda daha fazla izleyiciye ulaşabilirsiniz. Bu da sizin daha fazla takipçi ve izleyici kitlesine sahip olmanızı sağlar.

●     Gündem Olayları Sohbet Konusu Olabilir

İzleyicilerle gündemde olan konuların konuşulmasını daha fazla verimli bir yayın yapmanızı sağlar. Gündemde olan konuları araştırıp ona göre yayın açarsanız daha fazla insanla ortak noktada fikir alışverişi yapabilirsiniz.

 

 

●     Şarkı Söylenebilir

Sesiniz güzelse canlı yayınlarda şarkılar söyleyerek izleyicilerin beğenisini kazanabilirsiniz. Yayında en çok istenilen parçayı söyleyebilir onlarla arada sohbet ederek keyifli bir yayın geçirebilirsiniz.

●     Soru-Cevap Yapılabilir

Yayınlarda soru-cevap yaparak izleyicilerin merak ettiklerini kolayca cevaplayabilir onlarla keyifli bir sohbet ortamı kurabilirsiniz. İzleyicilerin sorularına cevap vererek onlara değer verdiğinizi gösterir ve bu sizin popülerlik kazanmanıza yol açacaktır.

●     Anılardan Bahsedilebilir

İzleyiciler takip ettiği insanların anılarını, başından geçen komik veya üzücü olayları dinlemeyi severler. Sohbetin akıcı bir şekilde devam etmesi onları sıkılmadan dinlemelerini teşvik edecektir bu yüzden kullandığınız cümlelerin sıkıcı olmamasına özen gösterirseniz izleyicilerin sizi keyifle dinlemesini sağlayabilirsiniz.

●     Canlı Yayında Yapılabilecek Diğer Sohbetler

Bu sohbetler dışında canlı yayında yapılabilecek diğer sohbetler ise şunlardır:

  • Hikaye anlatılabilir.
  • Dans edilebilir.
  • Spor hakkında konuşulabilir.
  • Seyahat konuları konuşulabilir.
  • Oyun oynanabilir.
  • Güzellik hakkında bilgiler verilebilir.

Sohbet edilen konunun insanları eğlendirmesi de önemlidir. Bu nedenle pozitif konuları seçmelisiniz.Her canlı yayında farklı bir konu hakkında sohbet edilmesi, izleyicinin bir sonraki yayınınızı merak etmesine neden olur.

Basit arayüzü sayesinde Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden insanlarla sohbet edebildiğiniz uygulamada arkadaş edinmek, hayran kazanmak ve içerik üreterek yayıncı dünyasına giriş yapmak oldukça kolay. Eğlenceli kullanımı ile Bigo Live topluluğu gün geçtikçe büyümekte..

İndirmek için AndroidAppstore

Bigo’nun resmi internet sitesi için tıklayın.

İlgili Yazılar