Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Köpek Sahiplenmede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek Sahiplenmede Dikkat Edilmesi Gerekenler

haber haber - - 3 dk okuma süresi
11 0

Kedi köpek sahiplenmek ciddi bir sorumluluk isteyen bir sürece oluşturur. İnternetten köpek satışı sitelerinden hayvan almadan önce dikkat edilmesi gereken anlık bir heves uğruna karar vermemek gerekir. Köpek sahiplenmeye karar verdiğimiz zaman o hayvana psikolojisi ve yaşama düzenine de olumlu ve olumsuz katkı sağlamış oluruz. Köpeğin tekrardan bir başka bir yuva bulsa dahi oraya alışması ve yeni ailesine de sahiplenmesi zor olacaktır.

Her ne kadar da evcil hayvanlar bizlere alışması kolay olsa da köpeklerin ve kedilerin alışma süreci de uzun sürecektir. Hayvanların yani kedi ve köpeklerin alışma sürecinde bizlerin de oldukça hazırlıklı olması gerekir. Zaman ve sabır ister bu nedenledir ki evcil bir hayvan sahiplenmeden önce uzun süre zaman alacağı bu gibi temel konuları da göz önüne alabilir isek daha kararlı bir karar vermiş oluruz.

Köpekler diğer evcil hayvanlara göre alışma süreci daha kısa sürer. Köpeklerin günlük harcama enerjileri onların yaşları mevcut fiziki durumları sağlık durumları ve varsa cinslerine göre farklılık gösterir. Genelde bütün hayvanlar yani köpek türleri her gün yürüyüşe çıkarılarak ve çeşitli oyunlar aktiviteler alarak alışma sürecinin hızlı ilerlediğini ve yararlı bir teknik oldu aşikardır. Köpeklerin ruhsal açıdan yürüyüşe çıkarılması ve farklı oyunlar oynatılması onların ruhsal açısından gerekli fiziksel bir etkinlik oluşturur. Üstelik bu ise köpek sahibi ve köpeğin arasındaki ilişkiyi de güçlendirir. Yani kısaca bağı güçlendirir.


Köpek sahiplenme konusunda, Bir diğer konu ise satılık yavru köpek satın aldıktan sonra artık hayvanın tuvalet ihtiyacının giderilmesi ve bu giderme konusunda da onlara da sizlerin biraz olsun zaman ayırabileceğimiz da emin olmanız gerekir.Yani bu gibi konularda zaman ayıramay

İlgili Yazılar