Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Düğmeye basıldı! Avrupa devi stadyumları eğlence arenasına dönüşüyor

Düğmeye basıldı! Avrupa devi stadyumları eğlence arenasına dönüşüyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
11 0

Düğmeye basıldı! Avrupa devi stadyumları eğlence arenasına dönüşüyor

Avrupa’nın dev futbol kulüpleri, yılda sadece 25 gün futbol maçlarına ev sahipliği yapan stadyumlarını, geri kalan günlerde daha geniş bir kitleye hitap etmek ve ek gelir elde etmek amacıyla dönüştürme kararı aldı. Bu kapsamda, Real Madrid, Barcelona, Tottenham, Manchester City, Inter, Milan, Roma, PSG, Chelsea ve Manchester United gibi dev kulüpler, stadyumlarını modern eğlence merkezlerine dönüştürme projelerine hız verdiler. Betvole

İşte Kulüplerin yaklaşımı

Real Madrid’in öncü adımıyla dikkat çeken bu trend, Santiago Bernabeu Stadı’nda gerçekleştirilen 1.2 milyar Euro’luk yenileme çalışmaları ile somut bir hal aldı. Stadyumun teknolojik altyapısı, 5 saat içinde çim zeminin zarar görmemesini sağlayan bir düğme ile betonun altında kaybolmasına imkan tanıyor. İkinci bir düğme ile ise stadın tavanı sadece 15 dakika içinde kapanabiliyor. Real Madrid’in stadı, ilk etkinliğini mayıs ayında düzenlenecek Taylor Swift konserine ev sahipliği yaparak, futbol dışındaki etkinliklere kapılarını aralayacak.

Barcelona, Nou Camp’ın 1.5 milyar Euro’luk revizyon projesiyle stadyumunu modernize etme kararı alırken, kapasitesini 105 bine çıkaracak. Proje kapsamında çatı, dev ekran, VIP koltuk bölgesi gibi bir dizi yenilik eklenerek, stadyumun sadece futbolseverlere değil, geniş bir izleyici kitlesine hitap etmesi hedefleniyor. Diğer büyük kulüpler de benzer dönüşüm projelerini sürdürürken, PSG, Chelsea ve Manchester United ise statlarını yenileme veya yeniden inşa etme konusunda henüz net bir karara varamadı.

Bu devrim niteliğindeki değişimle birlikte, futbol stadyumları sadece futbol maçları için değil, konserler, etkinlikler ve turistik ziyaretler için de cazip hale gelerek, kulüplerin ekonomik getirisini artırmayı hedefliyor.

İlgili Yazılar