Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Dijital Video ve Fotoğraf Meraklıları Esenworks Academy’de Buluştu!

Dijital Video ve Fotoğraf Meraklıları Esenworks Academy’de Buluştu!

haber haber - - 5 dk okuma süresi
10 0

Dijital Video ve Fotoğraf Meraklıları Esenworks Academy’de Buluştu!

28 – 29 Ekim’de Fujifilm, SmallRig ve Godox ana sponsorluğunda İzmir Konak’ ta düzenlenen dijital fotoğraf ve video workshop ’una ilgi son derece büyüktü. Dijital dünyada gerçekleştirdiği başarılı reklam ve tanıtım faaliyetleri ile adından söz ettiren Esenworks Dijital Reklam Ajansı bünyesinde kurulmuş Esenworks Academy tarafından gerçekleştirilen organizasyon, özellikle dijital içerik üreticilerinin yoğun ilgisi ile karşılandı.

Esenworks Academy Kimdir?

Esenworks Academy, ödüllü bir dijital reklam ajansı olması ile dikkat çeken Esenworks Dijital Ajansı çatısı altında kurulmuş bir dijital reklamcılık ve medya akademisidir. Eğitim kadrosunda dijital reklam ve tanıtım ekosisteminin deneyim sahibi ve başarılı isimlerine yer veren akademi, düzenlediği organizasyonlar ve verdiği eğitimlerle de adından söz ettiriyor.

Son olarak 28 – 29 Ekim Tarihleri arasında İzmir Konak’ ta düzenlediği dijital fotoğrafçılık ve video workshop ’u ile dikkat çeken Esenworks Academy, Sertaç Cantekin ve Sabahattin Gökbel’in katkıları ile gerçekleştirildi. Düzenlenen fotoğraf ve video çekim workshop’ u katılımcıların yoğun ilgi ve memnuniyeti ile karşılandı.

Organizasyona katılanlar, günümüzde e-ticaret siteleri ve dijital pazarlama için son derece önemli olan dijital fotoğraf ve video çekimi hakkında teorik bilgiler aldıktan sonra, organizasyonun ikinci gününde uzman eğitmen kadrosu gözetiminde öğrendiklerini uygulama ve pratik yapma imkânı da buldular.

Esenworks Fotoğraf ve Video Workshop’ u Yoğun İlgi İle Karşılandı

İzmir Konak’ ta 28 – 29 Ekim Tarihlerinde Fujifilm Ana Sponsorluğunda Esenworks Academy tarafından gerçekleştirilen etkinlik İstanbul, Balıkesir, Manisa gibi çevre illerden gelen katılımcıların yoğunluğu ile de dikkat çekti.

Toplamda iki gün süren etkinlikte katılımcılara dijital fotoğraf ve video çekimi ile ilgili bilgiler verildi. İlerleyen yıllarda tekrarlanması beklenen etkinlik, yüksek katılımcı memnuniyeti ile karşılandı ve katılımcılar eğitim sonunda sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Esenworks Academy tarafından gerçekleştirilen organizasyonda katılımcılara workshop ’un birinci gününde teorik bilgiler verildi. İkinci gün, katılımcılar kurgu, montaj ve ses dizaynı gibi konularda bilgilendirilen katılımcılar, Sertaç Cantekin ve Sabahattin Gökbel rehberliğinde uygulamalı fotoğraf ve video çekimi yapma olanağı da buldular.  

Katılımcılar, temel ve ileri düzey video çekim, kurgu ve montaj; kamera ayarları, kompozisyon kuralları, harici ışık kullanımı ve kuralları, sinematik tonlama gibi konularda bilgi sahibi olduktan sonra, workshop’ un ikinci gününde fotoğraf ve video çekimi yapma imkânına sahip oldular.

Dijital Fotoğrafçılık ve Video E-Ticaret İçin Neden Önemli?

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Instagram, Youtube, TikTok gibi sosyal medya ve video paylaşım platformlarının artması, özellikle e-ticaret markaları için değerlendirmeye değer birer pazarlama ve reklam kanalı olarak görülüyor. Görselliğin ön plana çıktığı platformlar için fotoğraf ve video, marka imajı ve değeri için son derece önemli.

Dijital dünyada gerçekleşen reklam ve tanıtım faaliyetleri için dijital içerik üretimi son derece önemli bir konu. Özellikle dünyada ve ülkemizde hacmi giderek genişleyen e-ticaret siteleri için dijital fotoğraf ve video çekimi firmalara ciddi rekabet avantajı sunarken, dijital içerik internet üzerinden satış yapan genç markalar için de oldukça önemli bir konu haline geldi.

Kaliteli ve özgün dijital içerik, e-ticaret girişimlerinin internet ekosisteminde farklılaşmasını ve fark edilmesini sağlıyor. Söz konusu dijital içerik üretimi olduğunda ise, dijital fotoğraf ve video çekiminin markalaşma yolculuğuna yeni başlamış e-ticaret girişimleri için önemi son derece büyük.

Özgün ve kaliteli fotoğraf ve video çekimi, dijital içerik üretimi aynı zamanda özellikle yeni e-ticaret markalarının rekabeti için de son derece önemli; daha kaliteli ve özgün dijital içerikler potansiyel müşterilerin ilgisini çekerek markaların internet dünyasında daha hızlı ve sağlam adımlarla büyümelerini sağlıyor.

İlgili Yazılar