Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Ruslar akın akın Türkiye’ye geliyor

Ruslar akın akın Türkiye’ye geliyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
9 0

Wall Street Journal, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından, Batı’nın uyguladığı yaptırımlar nedeniyle zor durumda kalan Rus zenginlerin rotalarını Türkiye’ye çevirdiğini aktardı.Sözcü’de yer alan çeviri haberde “Türkiye, süper yatlarını ülke kıyılarına park eden oligarklardan, Moskova’dan bavullarında nakit parayla kaçan muhaliflere ve üst düzey çalışanlara kadar Ruslar için cennet haline geliyor.” ifadeleri yer aldı

Wall Street Journal’a konuşan Rus ve Türkler; Rusya vatandaşlarının onları SWIFT ödeme sisteminden kesen Batı yaptırımlarını ve Rusya’nın sermaye kontrol düzenlemelerini aşmak için Türkiye’de faaliyet gösteren Rus para transfer şirketlerini ve kripto paraları kullandığını; bazılarının ise çantasında binlerce dolarla Türkiye’ye girdiğini ifade etti.

İstanbul merkezli emlak şirketi Golden Sign’ın CEO’su Gül Gül, The Wall Street Journal’a verdiği demeçte, “bazıları oligark” olan zengin Rusların Türkiye’de vatandaşlık hakkı elde edebilmek için için aynı anda 4 daire satın aldıklarını söyledi. Gül, “Şu anda 10 daire satıyorsak, 6 veya 7 tanesini Ruslar alıyor” dedi. Gül, genellikle nakit veya altınla ödeme yaptıklarını da sözlerine ekledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir