Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Herson’da yaralanan Türk aile hakkında açıklama

Herson’da yaralanan Türk aile hakkında açıklama

ozge ozge - - 5 dk okuma süresi
25 0

Herson’da yaralanan Türk aile hakkında açıklama

Krymsotrudnichestvo (Kırım İşbirliği), 1 Mart 2022 tarihinde Herson’dan Kırım’a geçmek isterken ateş altında kalarak yaralanan Türk aileye ilişkin son durumu paylaştı.

Anne ve üç çocuğunu taşıyan araca Ukraynalı milliyetçi gruplar ya da askerler tarafından ateş edildi. Anne ağır yaralanırken 9 yaşındaki çocuğun ciğerine mermi isabet etti.

Herson’daki Rus asker ve sağlık personelinin anında müdahalesiyle Ukraynalı anne Herson’da hastanede tedavi altına alındı. 9 yaşındaki çocuk ve 17 yaşındaki abisi ise askeri helikopterle Kırım’ın başkenti Simferopol’de tedavi ediliyor.

Ukrayna’nın güneydoğu sınırında yer alan Herson’da yaşayan Türk aile, Ukrayna ve Rusya orduları arasındaki çatışmanın artmasıyla güvenli bölge olarak Kırım’a geçmek üzere araçla hareket etti. Kocası Türk olan Ukraynalı kadın yaşları 7, 9 ve 17 olan 3 çocuğuyla birlikte aracına binerek Kırım’a doğru hareket etmişken Ukrayna askerlerinin hedefi oldu. Yaralı kadın sağlık durumu hakkında henüz bilgi alınamazken merminin ciğerine isabet ettiği 9 yaşındaki çocuğu ise Rus askeri helikopteri ile Kırım’ın başkenti Simferopol şehrine götürülerek tedavi altına alındı. Kırım İşbirliği Teşkilatı, mermi isabet eden annenin hayatta olup olmadığına ya da sağlık durumuna ilişkin bilgi almaya çalışıyor.

Olay sırasında 7 yaşındaki çocuk ise Herson’da kayboldu. Kırım İşbilirliği Teşkilatı olarak bölgedeki Rus yetkililerle görüştük. Rus asker ve personeli sayesinde kısa sürede kayıp çocuk bulundu. Türkiye’de bulunan babası ve akrabalarına sevindirici haberi verdik. Yakında çocuk Kırım’a kardeşlerinin yanına getirilecek. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz, aileye sürekli bilgi veriyoruz. Gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız.

“Çocuğun durumu ciddi ama stabil”

Ciğerine mermi isabet eden 9 yaşındaki çocuğun sağlık durumu hakkında bilgi veren Kırım Çocuk Kliniği Hastanesi Başhekimi Anatoly Oleinik, “Şu anda çocuğun durumu ciddi ama stabil. Bir kurşun hala karaciğerinin derinliklerinde. Kanama yok, doktorlar henüz ameliyat olma riski yok” dedi.

Çocukların annesi Ukraynalı, babası Türk

Kırım İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, “Çocukların babası Türkiye’de. Odessa Başkonsolosluğu ile iletişime geçip yardım istemiş. Odessa konsolosluğu da yaralı çocuklar için yardım etmemi istedi, doğru kişilerle görüştüm, hastaneye geldim. Kırım Sağlık Bakanı ve çocuk haklarının korunması temsilcileri zaten buradaydı. Kırım İşbirliği (Krymsotrudnichestvo) Başkanı Reşit Kemal As özellikle ilgilendi. Herkes yardımcı oldu, minnettarım.”

7 yaşındaki kayıp çocuk bulundu

Kırım İşbirliği (Krymsotrudnichestvo) Başkanı Reşit Kemal As, saldırının ardından kayıp olan 7 yaşındaki Türk çocuğun Rusya silahlı kuvvetlerinin yoğun çabasıyla bulunduğunu ve bugün Kırım’a getirileceğini söyledi. As, “yaralı çocuğa zamanında müdahale ederek helikopterle Kırım’a hastaneye getiren Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerine minnettarım. Yine hastanenin başhekimi, Kırım Cumhuriyeti Sağlık Bakanı ve Kırım Cumhuriyeti Başkanı Sayın Sergey Aksenov’a ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Kırım İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz’a da çabalarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Kırım doktorları çocuğun yaşamı için savaşıyorlar

Kırım Cumhuriyeti Başkanı Sergey Aksenov yaralanan Türk aileyle ilgili geçmiş olsun dileklerini iletti: “Bandera yamyamları ne kadınları ne de çocukları ayırıyor. Annesiyle birlikte seyahat ettiği arabaya Nazi birlikleri tarafından ateş açıldı. Kırım doktorları çocuğun yaşamı için savaşıyorlar. İçtenlikle söylüyorum. Ona acil şifalar diliyorum.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir