Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. İlk Tiyatrosu Fehim Paşa Konağı adlı oyunda yer aldı. Rasim Baba karakterini canlandırmıştır.

İlk Tiyatrosu Fehim Paşa Konağı adlı oyunda yer aldı. Rasim Baba karakterini canlandırmıştır.

haber haber - - 3 dk okuma süresi
8 0


Bir çok Tiyatro Oyununda yer almıştır.

Oyuncu İzmir’de Bir oyunculuk ajansına kayıt olmuştur

Hüseyin Çetin Röportajı

Tek tip oyunculuk bir oyuncuyu geriletir.
O yüzden başka tarzlar ve insanlar da canlandırma zorunluluğumuz var. Önce hayal kurmakla başlar ya her şey, işte o hayali her işte olduğu gibi hayata geçirme süresi önemli. Bizim işte de bu süreç içinde önemli detaylar var başarıya endeksli. Mesela memleketinizi iyi tanımak zorundasınız yazar yönetmen ve oyuncu olarak… Onların beğenisine sunduğunuz işin onlar tarafından ilgi görebilmesi için. Bu herhangi bir konu olabilir ama refleksini iyi tahmin etme zorunluluğu, sahici ve samimi olma zorunluluğu vardır. Ben evrenselliğin ulusallıktan geçtiğine inanıyorum.

Kendim olmaya bağlıyorum. Memleketimi çok seviyorum her şeyden önce. Hiçbir zaman başka ülkenin vatandaşlığını almak aklımdan geçmedi. Memleketimin her kesiminden insanlarla dirsek temasım vardır.
Benimle farklı düşünse de yanlış bulduğum şeyleri açıkça söylerim. Samimiyetimi de görürler. Bu yüzden dostluklarım sahicidir.

Sosyal medyada ciddi bir kitleniz var. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Ne iş yaparsam yapayım; samimi ve gerçek olmasının önemine inanırım. Milletimi iyi tanıdığımı düşünüyorum. Çok farklı tepkiler veren bir yapımız var, hiçbir millete benzemiyoruz. Bizim insanımız inanırsa ekmeğini bölüşür, inanmazsa dikkate bile almaz. Türkiye, bazen tek bir kişi gibi refleks gösterir, üstelik bunu kimse örgütlemeden yapar. En umutsuz anda bile öyle sağduyulu bir refleks verir ki, çok şaşırtıcı olur. Milletimi iyi gözlemleyip tanımanın avantajını taşıyorum. Çünkü onların arasından, hayatlarından, taa göbeğinden süzülerek geldim ve bunu çok önemsiyorum.

başarınızı neye bağlıyorsunuz?
İşin kitabı önce senaryo. İyi bir senaryonuz yoksa dünyanın en iyi aktörlerini, en iyi yönetmenini, en iyi görüntü, sanat yönetmenini bir araya getirseniz de karşılığı yoktur. Sorunuzun karşılığı ise dediğim gibi çok güzel bir Tiyatro metinlerimiz var, 

Sanat ile ilgilenen insanları hep taktir etmişimdir.

İlgili Yazılar