Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. ABD’den Rusya’yı kızdıracak adım

ABD’den Rusya’yı kızdıracak adım

hande hande - - 2 dk okuma süresi
30 0

Tüm dünya Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilime odaklanmış durumda. Rusya, Ukrayna sınırındaki tatbikatlarını sürdürürken adeta kapsamlı bir savaş hazırlığı gerçekleştiriyor. Ukrayna’nın çevresi Rusya ve müttefik ülkelerce abluka altına alınırken Batı, Moskova’yı bu adımdan caydırmaya çalışıyor.

Her ne kadar Rusya, böyle bir savaşın kendileri tarafından başlatılmayacağını defalarca dile getirse de Batı, Doğu Avrupa’ya askeri yığınak oluşturmaya şimdiden başladı. Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby tarafından duyurulan 2 bini Polonya ve Almanya’ya, bini Romanya’ya olmak üzere Avrupa’daki NATO ülkelerine 3 bin ABD askeri gönderilme hamlesi hayata geçirildi.

ABD askerlerinin müttefiklerin savunmasını desteklemeyi amaçladığını ve Ukrayna’ya girmeyeceklerini vurgulayan Kirby, “Bunlar kalıcı manevralar değil” dedi. Kirby, amacın Rusya’nın Ukrayna sınırlarına 100 bin civarında asker yığmasıyla artan gerilim döneminde müttefikleri güvence altına almak olduğunu ifade etmişti. Kirby, gönderilecek söz konusu kuvvetin daha önce NATO mukabele gücüne sevk edilmek üzere teyakkuza geçirilen 8 bin 500 askerden farklı olduğunun altını çizmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir