Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. »
  4. Hamza Altıntaş Kimdir?
Genel

Hamza Altıntaş Kimdir?

vadi vadi - - 2 dk okuma süresi
21 0

Usta sanatçı Hamza Altıntaş,

Türk besteci, aranjör, müzisyen, orkestra şefi ve prodüktör.

1986 Ankara doğumlu Hamza Altıntaş, erken dönemde keşfedilen müzik yeteneğini özel eğitim kurumlarında geliştirmiştir. Bir okul mahiyeti taşıyan TRT korolarına seçildikten sonra TRT’de bulunduğu aktif yıllarında teori ve uygulama becerilerini pekiştirmiştir. Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü özel yetenek sınavını 2007 yılında derece ile kazanmıştır.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülkenin farklı şehirlerinde Ses ve Bağlama Sanatçısı olarak konserler vermiş, orkestralar yönetmiştir. Konservatuvar lisans eğitimi döneminde üniversitenin akademik konserlerinde kalabalık orkestraları yönetmiş, orkestrasyonlar yazmış ve yönettiği konserler ile on binlerce seyirciye ulaşmıştır. Yazdığı orkestrasyonlar dönemin önemli müzik insanları tarafından takdir edilmiş, birçok kez başarı ödüllerine layık görülmüştür.

2011 yılında konservatuvar eğitimini tamamlayan Hamza Altıntaş, müzik kariyerini hem akademik alanda hem de sahne ve stüdyo çalışmalarıyla genişletmiştir. Söz ve müziği kendine ait eserleri de bulunan Altıntaş, birçok sanatçının aranjörlüğü ve müzik yönetmenliğini üstlenerek başarılı yapımlara imza atmıştır.

Global müzik dinleyicisine yönelik Dejavu, Mesopotamian Scream gibi enstrümantal yapımlarıyla uluslararası mecrada adından ve sanatından bahsettirmiştir. Tüm bu çalışmaları neticesinde müzik otoriteleri tarafından sanat ustası ve bağlama virtüözü olarak addedilmiştir.

Gazi Üniversitesi’ndeki Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Hamza Altıntaş Master of Arts ünvanı alarak akademik kariyerini ve müzik eğitimciliğini sürdürmektedir. Bağlama virtüözlüğünün yanı sıra klarnet, saksafon ve piyano gibi müzik aletlerini kullandığı bilinmektedir. MSG üyesi olan Altıntaş, aynı zamanda Hamza Altıntaş Orkestrası ve Hamza Altıntaş Records isimli kendi adını taşıyan iki ayrı oluşumu yönetmektedir.

İlgili Yazılar