Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. »
  4. Memur ve emekli maaşı kaç TL olacak
Genel

Memur ve emekli maaşı kaç TL olacak

Newstanitim Newstanitim - - 2 dk okuma süresi
17 0

Memur zammı, yeni yıla az bir zaman kala milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Kasım ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Enflasyon rakamları, maaşlara gelecek zam oranın belirlenmesinde etkili oluyor. En düşük memur maaşı ve gelecek zam oranı araştırılıyor.

Milliyet Yazarı Cem Kılıç enflasyon farkı zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kılıç, “Hem büyüme oranı hem enflasyondaki yükselişle birlikte zam farkı da yüksek seviyelerde seyredecek. Emekli olmak isteyenler yeni yılda, kamuda çalışanlarda ise 16 Ocak’tan sonra emekli olmaları daha doğru olacaktır. Gelen son verilere göre; memurlar ve memur emeklileri şimdiden yıl sonu için yüzde 7,47 enflasyon farkı zammı oluştu. Yeni yılda ise aylıklarda yüzde 8’lik bir zam farkının oluşabileceğini söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,”3600 ek gösterge konusunda, asgari ücret belli olduktan sonra komisyonu topluyoruz. Çalışmalara başlayacağız. Ocak ayında memur maaşlarına yansıyacak şekilde ek protokolle alım gücünü yükseltme konusunda mutabık kaldık.” dedi.Toplu sözleşme zamları ağustos ayında açıklanmıştı. Buna göre; 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere maaşlarda iki yıl süresince kümülatif yüzde 28.62’lik bir artış olacak. Ocak 2022’de açıklanacak geriye dönük 6 aylık enflasyonun yüzde 3’ü geçmesi halinde hem yeni toplu sözleşme zammı olan yüzde 5, hem de fark eklenecek.

İlgili Yazılar