Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. 14 Haziran Jandarma Günü

14 Haziran Jandarma Günü

haber haber - - 2 dk okuma süresi
8 0

Tanzimat Fermanı’nın ilan edildiği 1839 ile “Asakir-i Zaptiye Nizamnamesi”nin yürürlüğe girdiği 14 Haziran gününün birleştirilmesiyle Jandarma Teşkilatının kuruluş tarihi, 14 Haziran 1839 olarak belirlendi. Bu yıl dönümü tarihi şimdi ise Jandarma Günü olarak kutlanıyor.

2023 JANDARMA GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI

Yüce Türk Milletinin huzur ve güvenliği için ülkenin her köşesinde emniyet ve asayişi sağlayan 184 yıldır Jandarma yıl dönümün kutlu olsun.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle halkımızın takdirini kazanmıştır.

Mensubu olmaktan daima onur duyduğum (184) yıllık mazisi olan”Jandarma Genel Komutanlığında” görev yapan emekli olan “Kahraman” silah arkadaşlarımın “14 Haziran Kuruluş Günü”nü kutlarım.

Vatanın her karışında gecesini gündüzüne katarak azim ve özveriyle çalışan Jandarma Teşkilatımızın bu özel ve anlamı günü kutlu olsun.

Büyük fedakârlık, sabır ve cesaretle, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlayarak, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen Jandarma Teşkilatı mensuplarımızın bu güzel günü kutlu olsun.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir