Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. MÜSİAD'dan Filistin'e destek

MÜSİAD'dan Filistin'e destek

haber haber - - 1 dk okuma süresi
9 0

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınadı.

İSTANBUL (İGFA) – MÜSİAD olarak, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı kuşatmayı ve ablukayı kabul edilemez bulduklarını kaydetti.

Gazze’de yaşayan 2,2 milyon insanın temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı, elektrik, su, yakıt ve yiyecek sıkıntısı çektiği bir ortamda, İsrail’in saldırıları insanlık için daha vahim sonuçlar doğuracağını belirten MÜSİAD yönetimi, “Açıkça görülmektedir ki Gazze’de insani bir kriz yaşanmakta ve uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması gerekmektedir.
MÜSİAD olarak, Filistin halkının meşru haklarını savunmaya devam edeceğimizi ve İsrail’in saldırılarına karşı ulusal ve uluslararası alanda gerekli olan tüm girişimlerde bulunacağımızı güçlü bir şekilde belirtiyoruz. Filistin davası, bizler için bir medeniyet davasıdır. Bu dava, tüm Müslümanların ve tüm insanlığın ortak sorumluluğu altındadır. Bu nedenle, Türkiye’deki ve uluslararası camiadaki tüm sivil toplum kuruluşlarını, iş dünyasını ve medya kuruluşlarını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor; mazlum Filistin halkının yanında durmaya çağırıyoruz” çağrısında bulundu.

İlgili Yazılar