DOLAR 32,3401 0.18%
EURO 35,1224 -0.19%
ALTIN 2.238,10-0,23
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2052588-6,43%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dokuz Eylül Üniversitesi ve MEB arasında işbirliği

ABONE OL
25 Ekim 2020 16:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında ‘Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Düzenlenmesine Yönelik İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Protokol kapsamında ulusal ve uluslararası düzeyde seminer, konferans, sempozyum, panel ve çalıştay gibi sosyal etkinliklerin düzenleneceğini ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversitemizin bilgi birikimini ve tecrübelerini her daim aziz milletimizle paylaşmaya özen gösteriyoruz. MEB ile bu kapsamda imzaladığımız bu protokolün de hayat boyu öğrenme ilkesi çerçevesinde yararlı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), hayat boyu öğrenme ilkesine bağlı olarak; toplumsal fayda sağlayacak projelerine bir yenisini daha ekledi. Bugüne kadar birçok kamu kurum ve kuruluşu ile işbirliği yapan DEÜ, imzaladığı protokolle eğitim ve sosyal etkinlikler konusunda Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne destek olacak. Rektörlük Senato Salonu’ndaki düzenlenen protokol törenine konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bugün ülkemiz, kentimiz ve üniversitemiz adına son derece önemli bir protokolü daha imzaladık. Üniversitemizin bilgi birikimini ve tecrübesini, aziz milletimizin yararına sunmak gibi temel bir misyonumuz var. Bu kapsamda; MEB ile son derece güzel bir işbirliği gerçekleştirdik” dedi.

ÖĞRENMENİN ÖNEMİNİ VURGULADI
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük’ün hazır bulunduğu toplantıda konuşan Rektör Hotar, “Üniversite olarak bizler, DESEM bünyesinde hayat boyu öğrenme ilkesine uygun faaliyetlerimizi uzun yıllardır sürdürüyoruz. Bu protokolde önemli olan unsurun da ‘öğrenmeyi öğrenme’ olduğunu düşünüyoruz. Bu yaklaşım, günümüzün mottolarından biri olarak dünyada geçerliliğini koruyor. Küresel salgınla birlikte öğrenmeye ilişkin süreçlerin farklı bir boyuta taşıdığını görüyoruz. Uzaktan eğitim konusunda ciddi bir birikimimiz var. Kurumsal imkan ve kabiliyetlerimizi paylaşmak, bizim misyonlarımızdan birini teşkil ediyor” dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin büyük bir aile olduğunu vurgulayan Rektör Hotar, “Salgınla birlikte; yüz yüze olmadığımız bir ortamda, online olarak öğretim faaliyetlerimizi sürdürmeye başladık. Bu önemliydi çünkü sorumluluklarımızı ara vermeden yerine getirmemiz gerekiyordu. Mensuplarımızın özverileri sayesinde de öğretim süreçlerimizi doğru şekilde yönettik. İmzaladığımız bu protokolde aziz milletimize farklı mecralarda da hizmet etmemiz için bizleri motive etti. İşbirliğinin imzalanmasında emeği geçen başta MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük beyefendi ile çalışma arkadaşlarına; ailemizin değerli fertlerine teşekkür ediyoruz” ifadesinde bulundu.

İZMİR BİR ADIM ÖNDE
İmzalanan protokolün eğitimin yaygınlaşması adına büyük önem taşıdığını kaydeden Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ise “Türkiye’de 23 ilimizde Olgunlaşma Enstitüleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir Olgunlaşma Enstitüsü yaptığı çalışmalarla ve örnek projeleriyle bir adım öne çıkmaktadır. Ülkemizin saygın eğitim kurumlarından olan Dokuz Eylül Üniversitemiz ile yaptığımız bu protokol nedeniyle mutluluk duyuyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.