Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi

haber haber - - 7 dk okuma süresi
18 0

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi

İdrar kaçırma, hem sosyal hem de kişisel yaşamı derinden etkileyen, kadınların yaşam kalitesini düşüren yaygın bir sağlık sorunudur. Modern tıbbın getirdiği yenilikçi çözümlerden biri olan lazerle idrar kaçırma tedavisi, bu hassas sorun için umut vaat eden non-invaziv bir seçenek sunuyor. Stres üriner inkontinans, yani gülme, hapşırma ya da egzersiz sırasında istemsiz idrar sızıntısının yaşandığı durumlar için geliştirilmiş olan bu tedavi, vücudun kendi iyileşme mekanizmalarını harekete geçirerek, vajinal dokuları güçlendirme ve destekleme prensibi üzerine kurulu. Bu yazıda, lazerle idrar kaçırma tedavisinin nasıl bir süreç olduğunu, ne gibi avantajlar sağladığını ve tedavi sonrasında neler bekleyebileceğinizi detaylı bir şekilde ele alacağız.

İdrar Kaçırma Sorunu İçin Lazer Tedavisi Nasıl İşe Yarıyor?

Stres üriner inkontinans için lazer tedavisi, vajinal duvar dokusunu yeniden şekillendirmek için termal enerji kullanılarak çalışır. Kolajen yeniden yapılanması uyarılır ve yeni kollajen lifleri sentezlenir. Vajinal mukoza (vajinanın iç astarı) ve kollajen açısından zengin endopelvik fasya (pelvik organları saran bağ dokusu) daha kalın hale gelir, daha iyi damarlanır ve sıkılaşır, mesane ve üretraya daha fazla destek sağlar, böylece normal idrar tutma fonksiyonunun olası geri dönüşüne izin verilir.

Stres Üriner İnkontinans İçin Lazer Prosedürü Neleri İçerir?

Bu işlem vajina yoluyla yapılır ve analjezik veya antibiyotiğe gerek kalmadan hızlı iyileşme sağlar. Başlangıç aşamasında genellikle aylık aralıklarla 2-3 seans gerekmekte olup, tekrarlanan seanslara ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu prosedürün şimdilik deneysel olduğunu ve diğer tedavilerle karşılaştırıldığında kullanımının doğrulanması için daha fazla çalışma gerektirdiğini belirtmek önemlidir.

Hafif-orta dereceli stres inkontinansı için en uygundur ve sonuçlar hastalar arasında farklılık gösterir ve hastalar iyileşmeleri ancak bir süre sonra görebilirler.

Yaşlandıkça, kilo aldıkça veya karın içi basıncının artmasına neden olabilecek herhangi bir durum varsa, bu işlemden sonra tekrar idrar kaçırma yaşayabilirsiniz; kronik öksürük veya kabızlık.

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi İşlem Gününde Neler Bekleyebilirim?

Kliniğimizde tıbbi geçmişinizi ve ilaçlarınızı kısaca gözden geçirecek ve onayınızı almak için lazer prosedürü yeniden tartışacağız. İşlemi normalde lokal anestezi altında lignokain anestezik jel ile gerçekleştirilir. Bacaklarınız yukarıda olacak şekilde litotomi pozisyonunda olacaksınız. Vajina içerisine cam spekulum yerleştirilecek ve lazer, vajinal duvarlara temas etmeden spekulumun iç kısmında dönecektir.

Vajina içinde bir miktar sıcaklık ve rahatsızlık hissedeceksiniz ancak bu acı verici olmamalıdır.
İşlem ayarlara bağlı olarak yaklaşık 20-30 dakika sürecektir. İşlem sonrasında idrarınızı yapabilecek, kendinizi yıkayabilecek ve giyinebileceksiniz. Doktorunuz olarak bulguları size açıklayacağız. İşlem normalde ayakta tedavi bazında gerçekleştirilir, dolayısıyla hemen ardından evinize gidebileceksiniz.

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi Ağrı Yapar Mı?

Bu prosedür genellikle minimum rahatsızlık ve sıcaklık hissi ile ağrısızdır.

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi Sonrası Herhangi Bir Etki Olur Mu?

İşlemden sonra hafif bir rahatsızlık ve sıcaklık hissi hissedebilirsiniz. Nadir de olsa, birkaç gün içinde azalacak olan hafif bir şişlik de yaşayabilirsiniz. Bu sonradan etkilerin etkisi hastadan hastaya büyük ölçüde değişebilir; riskler ve bunların birey olarak sizin üzerinizdeki etkileri konusunda cerrahınızın tavsiyesine başvurmalısınız.

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi Sonrası Eve Döndüğümde Ne Bekleyemeliyim?

İşlemden sonraki ilk birkaç gün içinde bir miktar vajinal akıntı ve nadiren hafif kanama yaşayacaksınız, bunun nadir olduğunu düşünüyoruz. Sisteminizi temizlemek için ilk 24 ila 48 saat boyunca normalde yaptığınız gibi daha fazla sıvı içmelisiniz. Ateşiniz, idrar yaparken şiddetli ağrınız, idrar çıkaramamanız veya kanamanın kötüleşmesi durumunda hemen bizimle iletişime geçmelisiniz.

İşlemin yapılacağı gün yorucu aktivitelerden kaçının ve en az bir hafta boyunca her türlü cinsel ilişkiden kaçınmalısınız. Bu sadece sizin rahatınız içindir. Vajinada herhangi bir yara yoktur. Daha sonraki tedaviyi görüşmek üzere bir takip randevusu alınabilir.

İzmir Op. Dr. Nurettin Ersöz İnce Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Kliniği’mizde, en son teknoloji tıbbi lazer cihazımız ile kadınlarımızın hayat kalitesini engelleyen genital sorunlara müdahale etmekteyiz. Hastalarımız genellikle yeni bir tedavi olduğu için bize internet üzerinden lazerle idrar kaçırma tedavisi izmir, izmir lazerle idrar kaçırma tedavisi arama kelimeleri ile kliniğimize ulaşmaktadırlar. Ve lazerle genital estetik uygulamaları ve lazerle genital sorunlara müdahale son yıllarda non-invaziv yani cerrahi dışı yöntemler içinde kendine önemli bir yer edinmeye başlamıştır. Her geçen gün de lazerle yapılan tedavilerin başarı oranı yüksek, müdahale sonrası komplikasyon riski en az ve aynı gün taburcu özellikleri ile diğer idrar kaçırma tedavi yöntemlerine göre çok daha fazla tercih edilmektedir. Ancak ek olarak lazerle idrar kaçırma tedavisi mutlaka klinik ortamda uzman doktor müdahalesi ile yapılması gereken uygulamalardır. Sizde idrar kaçırma dahil olmak üzere rahim, genital bölge ile ilgili tüm sorularınız için kendinizi hazır hissettiğiniz an, bize +90 (232) 421 90 50 veya +90 (532) 460 11 50 no’lu telefon ve Whatsapp iletişim hattımızdan 7/24 ulaşabilirsiniz. Tüm merak ettiğiniz sorulara tatmin edici cevaplarımız olduğunu bilmenizi isteriz. Sağlıklı günler dileriz.

 

 

İlgili Yazılar