Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. İzolasyonlu Kapılar

İzolasyonlu Kapılar

haber haber - - 7 dk okuma süresi
2 0

İzolasyonlu kapılar pek çok sektörde yer alan kapı çeşitlerinden olmaktadır. İzolasyonlu kapı kullanımı son yıllarda yaygınlaşmış ve dünyanın her yerinde kullanılır hale gelmiştir. Endüstriyel kapı sisteminin bir parçası olan izolasyonlu kapı modelleri günlük hayatta oldukça etkili ürünlerdir. Adından da anlaşılacağı üzere bu kapılar izolasyon sağlamakta ve dışarısı ile irtibatı azaltmaktadır. Bu irtibat ses ile olabildiği gibi hava ile de olabilmektedir. İzolasyona ihtiyacı olan malzemeler, parçalar ve birtakım ürünler bu kapıların ardında kalmaktadır. Böylelikle ürünler çok daha uzun süre korunmaktadır. Bunun yanında hastanelerde, depolarda, birçok ticari merkezde de izolasyonlu kapı kullanımı oldukça fazladır. Bu kapıları tercih ederken dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Bunların başında ise ebat ve malzeme gelmektedir. Ürünlerin ebatları ihtiyaca göre belirlenmektedir. Malzemede de çeşitlilik söz konusu olmaktadır.

İzolasyonlu Kapı Nedir?

İzolasyonlu kapı nedir ve ne için kullanılmaktadır, merak edilen sorulardan olmaktadır. İzolasyonlu kapı kullanımı oldukça yaygındır. Bu kapıların neden yoğun olarak kullanıldığı ise merak konusudur. İzolasyonlu kapı yalıtım ihtiyacı duyulan pek çok alanda yaygın bir biçimde tercih edilmektedir. Yalıtım bazen ses, bazen ise hava olmaktadır. Dışarıdan gelecek pek çok duruma karşı izolasyon kapı tercih edilmektedir. Hızlı PVC sarmal kapılar bu açıdan oldukça etkilidir. Sesi ve havayı büyük oranda önlemektedir. Bu kapıların açılma ve kapanma hızı da yüksek olduğundan pratik bir çözüm olarak kullanılmaktadır. Standart otomasyon sistemine sahip bu kapılar isteğe bağlı geliştirilmeye de açık olmaktadır. Bu kapılara pencere eklentisi isteğe bağlı yapılabilmektedir. Ancak orijinal PVC sarmal kapılar içerisinde bu eklenti bulunmamaktadır. Gereksinime bağlı olarak eklenebilmekte, bu urum da izolasyon kapasitesini pencere oranına bağlı olarak azaltmaktadır.

İzolasyonlu Kapı Ne İşe Yarar?

İzolasyonlu kapı birçok faydaya sahiptir. Bu nedenle kullanım alanı geniştir. Rüzgara karşı direnç gösterme özelliği bunlardan ilki olmaktadır. Rüzgara karşı içeriyi korumaktadır. Bunu başarılı branda tasarımına borçludur. Hız da izolasyonlu kapı için önemli bir faktördür. Yüksek hızlı PVC kapılar elektronik sistem ile çalıştığından motor gücü de bu şekilde sağlanmaktadır. Hızlı bir biçimde açılıp kapanan kapılar enerji tasarrufunda minimum etkiye sahip olmaktadır.  Ses izolasyonlu kapı bu açıdan oldukça olumlu etkilere sahiptir. İzolasyonlu kapı alüminyum olduğundan izolasyon seviyesine de etki etmektedir. İçeride yapılan pek çok işlem olabilmektedir. Birçok tesiste de bu nedenle bu kapılar kullanılmaktadır. İçerideki havayı, malzemeyi koruma amacı ile bu kapılar tercih edilmektedir. Bunun yanında depo olarak kullanımı da yaygındır. Pek çok firma, ürünlerini hem korumak hem de daha uzun süre müdafaa etmek için izolasyonlu kapıları tercih etmektedir.

İzolasyonlu Kapı Nasıl Çalışır?

İzolasyonlu kapı çalışma prensibi oldukça basittir. İzolasyonlu kapıyı yöneten bir motor mekanizması bulunmaktadır. Bu mekanizma izolasyonlu kapının açılma ve kapanma sürecini yönetmektedir. Alüminyum tambur ve metal aksama sahip olan bu kapı hızlı çalışmak için bir motor gücüne ihtiyaç duymaktadır. Standart hız sistemine göre hareket etse de değişimler yapmak mümkündür. Acil açma alternatifi de bulunmaktadır ve burada opsiyonlu olarak manuel kol bulunmaktadır. Elektrik gibi kesintilerde ise belirli zaman aralıkları dikkate alınarak sistem çalışmaya devam etmektedir.

İzolasyonlu Kapı Çeşitleri

İzolasyonlu kapı çeşitleri iki ana gruba ayrılmaktadır. Bu kapılar kullanım kolaylığı sağlarken ihtiyaca bağlı olarak çeşitlilik göstermektedir. İzolasyonlu kapılarda görülen pek çok özellik bu iki modelde de ortak olmaktadır. Ancak bazı eklentiler ve farklılıklar modelleri ve çeşitleri oluşturmuştur.

  • Flexizoroll İzolasyonlu Kapı Modeli

Hızlı PVC kapı modelleri arasında bulunan Flexizoroll özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu yerlerde kullanılmaktadır. Yalıtım ihtiyacı olan durumlarda tercih edilen model içerisinde çift kat olacak şekilde bir izolasyon malzemesi yer almaktadır. Bunlara ek olarak bir malzeme daha bulunmaktadır. Bu bir branda olup anti crush özelliğe sahip olmaktadır. Bu da özellikle geçirgenlik özelliğini daha da azaltan faktörlerdendir.

  • Izoroll İzolasyonlu Kapı Modeli

Izoroll kapı modelleri çift katlı brandaların bulunduğu bir sistemdir. Bu sistem içerisinde ısıyı koruyan ek bir malzeme daha bulunmaktadır. Özel bir izolasyon malzemesi olarak anılan bu malzeme ile gıda fabrikaları pek çok gıda malzemesini koruyabilmektedir. Bu nedenle depolama alanlarını korumak için de tercih edilmektedir.

İzolasyonlu Kapı Fiyatları

İzolasyonlu kapı fiyatları pek çok kişinin merak ettiği bir durumdur. Hızlı kapı sistemleri ile birçok sektör ürünlerini koruyabilir hale gelmiştir. Bu nedenle yaygın hale gelen kapıların fiyatları da merak konusudur. İzolasyonlu kapı fiyatları kapının pek çok özelliğine göre değişime açıktır. İzolasyonlu kapılar ebat, malzeme ve renk gibi faktörlere bağlı olarak çeşitlenmeye açıktır. Bunlar fiyatları da etkileyen unsurlar olmaktadır. Özellikle malzeme ve ebatlar etkili olmaktadır. Bu kapılarda görülen ek özellikler de fiyatlara yansımaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir