Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılarına Dair Detaylar Ortaya Çıktı

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılarına Dair Detaylar Ortaya Çıktı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
3 0

İsrail Savaş Uçakları Refah Kentinde Sivilleri Hedef Aldı

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail savaş uçakları, Refah kentinin doğusundaki el-Cemel ailesinin evini hedef aldı. Ev saldırı sonucunda tamamen yıkıldı ve 3 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Olayın ardından hayatını kaybeden ve yaralananlar Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi’ne kaldırıldı.

Arap Birliği İsrail’in Refah’a Yönelik Saldırı Niyetini Kınadı

Arap Birliği dünkü toplantısında İsrail ordusunun Refah kentine saldırı niyetinin Filistin halkına yönelik yeni bir katliam anlamına geleceği uyarısında bulundu. ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine de seslenen Arap Birliği, İsrail’e silah ve mühimmat ihracatını durdurma çağrısı yaptı.

Gazze Şeridi’nde Devam Eden Çatışmalar

İsrail’in Gazze’yi işgalinin ardından Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, sürekli ihlallere karşılık verme amacıyla İsrail’e kapsamlı bir saldırı düzenledi. İsrail’in verilerine göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı, sivil altyapı da zarar gördü.

Çatışmalarda Ölen ve Yaralananların Sayısı

İsrail ordusunun verilerine göre, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda 604 asker hayatını kaybetti. Ayrıca, İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalarda da çok sayıda kayıp yaşandı. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te ise İsrail askerlerinin ve yasa dışı yerleşimcilerin saldırılarında 488 Filistinli öldü.

İlgili Yazılar