Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Buzdolabının Alt Kısmı Neden Soğutmaz? Buzdolabı Alt Kısım Soğutmama Arızası Çözümü

Buzdolabının Alt Kısmı Neden Soğutmaz? Buzdolabı Alt Kısım Soğutmama Arızası Çözümü

haber haber - - 3 dk okuma süresi
12 0

Teknolojisi ile yaşam alanlarına yüksek kalite ve konfor standartlarını getiren buzdolabı teknolojisi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaktadır. Yıl boyunca kesintisiz  olarak elektriğe bağlı olarak çalışma gerçekleştiren buzdolabının arızalanması veya performans sorunları oluşturması çok ciddi problemlere neden olabilmektedir. Bu nedenle buzdolabının arızalanması halinde mutlaka profesyonel servis müdahalelerinin en hızlı şekilde sağlanması gerekmektedir. Genel kullanım sorunlarından ziyade kısmi bir buzdolabı kullanım sorunu oluşturan sorunlardan birisi de buzdolabının alt kısmında soğutma sağlanamaması sorunudur. Bu söz konusu sorun içinde profesyonel Üsküdar Arçelik Servisi uzman teknikerleri tarafından müdahalelerde bulunulması gerekmektedir.

Buzdolabının Alt Kısmı Neden Soğutmaz?

Buzdolabının üst kısmında soğutma mevcut iken alt kısmında soğutma söz konusu değil ise buzdolabında teknik bir arıza olduğunu göstermektedir. Birden fazla nedene bağlı olarak böyle bir teknik buzdolabı arızası yaşanabildiğinden alt kısmı soğutmayan buzdolabı için profesyonel Çekmeköy Arçelik Servisi uzman teknikerleri tarafından müdahalede bulunulması gerekmektedir. Buzdolabının su tahliyesini sağlayan hortumunda meydana gelebilecek her türlü tıkanıklık alt kısımdaki soğutma performansını doğrudan olumsuz şekilde etkilemektedir. Gıda pislikleri ve diğer atıkların bu hortum içerisinde birikerek, sıkışmasından dolayı tıkanması, buzdolabının alt kısmında soğutma gerçekleştirilememesine neden olur. Bunun dışında buzdolabının elektrik ve elektronik kısmında da teknik bir arıza meydana gelmiş olabilir.

Buzdolabının Alt Kısmı Soğutmaması Nasıl Çözülür?

Buzdolabının alt kısmının soğutmaması arızasından Ümraniye Arçelik Servisi merkezinin profesyonel hizmetleri ile kolay bir şekilde kurtulabilmek mümkündür. Buzdolabının alt kısmında su tahliyesini sağlamakta olan hortumun tıkanmış olması durumunda, hortum yerinden çıkartılarak, içerisindeki tüm atıklardan arındırılır ve soğutmama sorunu çözüme kavuşturulur. Bunun dışında bir diğer husus olan fan, motor ve program aygıtı gibi elektrik ve elektronik bölüm parçalarındaki arıza olasılıkları da kontrol edilir. Hangi parça arızalı ise öncelikli olarak ekonomik çözüm için onarım müdahaleleri gerçekleştirilir. Ancak yeterli kalitede bir sonuç elde edilemez ise uzmanlarca parça değişimi işlemleri uygulanır.  Bu parça değişim işlemleri sonrasında buzdolabının tıpkı üst kısmında olduğu gibi alt kısmında da yüksek performanslı bir soğutma işlemi elde edilebilmesi sağlanabilmektedir.

İlgili Yazılar