Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Bu hafta hava nasıl?

Bu hafta hava nasıl?

haber haber - - 3 dk okuma süresi
16 0

Ortalamanın üzerinde seyreden sıcaklıkların bugünden itibaren Marmara ve Ege bölgelerinde 3-4 derece düşmesi bekleniyor.

Bugün Doğu Karadeniz bölgesinde etkili olacak yağışların perşembe günü Marmara ve Ege bölgelerinde de etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Trabzon, Rize, Artvin, Bitlis ve Van çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında da önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da poyraz yeni haftada da yeniden kuvvetli esecek. Sıcaklık öğle 29, gece 19 derece. Ankara’da hava güneşli öğle 31, gece 14 derece. İzmir’de öğle saatlerinde yaz havası var, 32 derece. Bursa güneşli 33, Antalya 37 derece

Marmara’da hava çoğunlukla açık, poyraz hafta başından itibaren daha kuvvetli ve öğle saatlerinde de serinlik verecek. Edirne 35, Balıkesir 34, Kocaeli 32 derece.

İç Anadolu’da da öğle sıcaklıklar hissedilir derecede arttı öğle Sivas ve Konya 30, Niğde 29 derece. Gece-gündüz sıcaklık farkı yine fazla, gece Sivas ve Kayseri 12, Eskişehir 13 derece.

Ege’de güneşin altında sıcaklık çok fazla 40 dereceyi aşıyor. Gölgede ise Denizli 36, Manisa 38, Afyon 30, Bodrum 35 derece. Bölgede geceler ise serin.

Akdeniz öğle saatleri hala çok bunaltıcı. Gölgede Adana 35, Isparta 32 derece. Güneydoğu’da sıcaklık arttı, Gaziantep 35, Diyarbakır 37 derece.

Karadenizin doğusunda bulutluluk fazla, Zonguldak, Rize boyunca sahillerde sıcaklık 25-26 derece. Artvin, Doğu Anadolu’da Erzurum, Kars tarafında gün içinde sağanak geçişleri bekleniyor. Erzurum 25, Malatya 33 derece.

 

İlgili Yazılar