Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Kabine Toplantısı ne zaman

Kabine Toplantısı ne zaman

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

Kabine Toplantısı için geri sayım başladı. En son 6 Aralık tarihinde gerçekleşen Kabine Toplasında, asgari ücret zammı, doğalgaz desteği ve Filistin-İsrail çatışmaları ele alınmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı iki haftada bir organize ediliyor. Son toplantı 6 Aralık Çarşamba günü düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı programı sebebiyle geçtiğimiz hafta takvim değiştirilmişti. Bu hafta Kabine Toplantısı düzenlenmeyecek. Toplantının önümüzdeki hafta 18 Aralık Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı süreci devam ettiği için önümüzdeki Kabine toplantısından asgari ücretle ilgili karar çıkması beklenmiyor.

Bununla birlikte emekli ve memur maaş zamlarıyla ilgili olası ek düzenlemelerin de Kabine’nin gündeminde yer alması bekleniyor.

6 Aralık tarihinde yapılan son Kabine Toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o açıklaması;

“Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanlarımızın kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefi ile süreç yönetilecek.”

İlgili Yazılar