Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. »
  4. Delta varyantı uyarısı: Daha da kötüleşecek… Salgını aşı olmayanlar yayıyor
Genel

Delta varyantı uyarısı: Daha da kötüleşecek… Salgını aşı olmayanlar yayıyor

vadi vadi - - 1 dk okuma süresi
28 0

Durumun daha da kötüleşeceğini söyleyen Dr. Fauci, buna karşın geçtiğimiz yıl olduğu gibi ABD’de bir kapanma olmayacağını savundu. Dr. Fauci, “Eğer vaka sayılarının artma hızına bakarsanız, yedi günlük ortalamanın azımsanmayacak ölçüde yükseldiğini görürsünüz” dedi.

‘İKNA ETMEMİZ GEREKİYOR’

Ülkede aşısızların salgını olacağı konusunda uyaran Dr. Fauci, “Ülkemizde aşı olabilecek durumda olmasına rağmen henüz bunu tercih etmeyen 100 milyon kişi var. Bu insanların fikirlerini değiştirmeliyiz. Onlar için daha kolay hale getirmeli, onları ikna etmeliyiz. Bir şeyler yapmaları gerektiğini çünkü salgını onların yaydığını göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

YENİ VAKALARIN YÜZDE 80’İ DELTA

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından paylaşılan verilere göre, günlük 60 bin bandına ulaşan vaka sayıları Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesine döndü. Bu vakaların yüzde 80’inin Delta varyantı kaynaklı olduğu belirtiliyor.

CDC geçtiğimiz hafta yayınladığı yeni tavsiye kararlarında, tamamen aşı olan kişilerin de bulaş riskinin yüksek olduğu kapalı alanlarda maske takması gerektiği vurgulandı.

İlgili Yazılar