Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Pandemi cezası iade başvurusu

Pandemi cezası iade başvurusu

haber haber - - 1 dk okuma süresi
9 0

Covid-19 salgını döneminde kesilen cezaların iadesi için Resmi Gazete’de tebliğ yayınlandı. Tebliğde, koronavirüs salgının ilk kez görüldüğü 11 Mart 2020’den 9 Kasım 2022’ye kadarki dönemde tahsil edilen cezalardan vazgeçildiği bildirildi.

Cezalar, tahsilatı yapan idari birime 31 Aralık 2024’e kadar yapılacak başvurunun ardından bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre iade edilecek.

9 Kasım 2022’den önce tahsil edilen cezaların iade için başvuru formunun doldurularak varsa idari yaptırım karar tutanağı ve ödeme belgesinin birer örneğinin dilekçeye eklenerek 31 Aralık 2024’e kadar ödemenin yapıldığı idari birime başvurulması gerekiyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan başvuru dilekçesi doldurulduktan sonra, varsa idari yaptırım karar tutanağı ile ödeme belgesinin birer örneğinin dilekçeye eklenerek 31 Aralık 2024 tarihine kadar ödemenin yapıldığı idari birime başvurulması gerekiyor. Başvurular Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi üzerinden, doğrudan vergi dairesine veya posta yoluyla yapılabilecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir