Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. KDV indirimleri başladı

KDV indirimleri başladı

hande hande - - 4 dk okuma süresi
35 0

Cumartesi günü açıklanan yeni ekonomi paketinde enflasyon ile mücadelede önemli bir adım da atıldı. Temel Gıda maddelerinde KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e indirilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan indirim için bugünü işaret etmişti. Dev market zincirlerinden de arka arkaya açıklamalar geldi.

Türkiye’nin önde gelen zincir marketlerinden CarrefourSa tarafından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi açıklamasının ardından 42 bin ürünümüzün fiyatını bu karar doğrultusunda düzenledik.” ifadelerine yer verildi.

Bir diğer önemli zincir marketlerden Migros da KDV indirimini etiketlerine yansıttı. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi açıklamasının ardından 20 binin üzerinde ürünümüzün fiyatı bu karar doğrultuda indirilmiştir.

KDV Indirimi ile ilgili olarak Metro marketlerden yapılan açıklamada ise, “Değerli müşterilerimiz KDV indirimi düzenlemesi 14 Şubat 2022 tarihinde fiyatlarımıza yansıtılmıştır. Bugün itibarıyla indirimli KDV oranları ile alışveriş yapabileceğinizi bilgilerinize sunar mağazalarımıza bekleriz.” denildi.

İndirim uygulayan bir diğer önemli zincir market ise BİM. Marketten yapılan açıklamada, “13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararda belirtilen ürünlerde yüzde 8’den yüzde 1’e indirilen KDV oranlarını 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla raflarımıza yansıtmış bulunmaktayız” ifadelerine yer verildi.

Yapılan KDV indirimi ŞOK Marketler’in raflarındaki yüzlerce ürüne de yansıdı. Bugün itibarıyla başlayacak olan gıda ürünlerindeki fiyat indiriminin bakliyattan yağa, tüm gıda ürünlerinde ŞOK’un onlarca kategorideki yüzlerce ürününe yansıdığı duyuruldu.

İndirimini duyuran zincir market A101 tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi: “Türkiye’nin en büyük market zinciri olarak 13 Şubat 2022 Pazar günü tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararla temel gıda ürünlerinde yüzde 8’den yüzde 1’e indirilen KDV oranlarından doğan fiyat güncellemelerini 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 11.000’i aşkın mağazamızda sistemlerimize aktardık. Milletimize hayırlı olmasını dileriz. Münferit bazda olabilecek teknik aksaklıklar için şimdiden özür diler, gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz. Her zaman en kaliteli ürünleri en ucuz fiyatlarla müşterilerimize ulaştırma azmimizi tüm kararlılığımızla sürdürebileceğimizi bilmenizi isteriz.”

KDV Sistemini Sadeleştirme Programı kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin ardından gıda perakendecileri hızla etiketleri yenilemeye başladı. Özen Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen, gıda fiyatlarının çok yükseldiği bu dönemde açıklanan KDV desteğinin çok önemli bir destek olduğunu, vatandaşların gıdaya kolay ulaşabilmesi adına yüzde 7 üzerine ek yüzde 7’ye varan indirimin de kendileri tarafından yapılacağını söyledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir