Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. AKP’li 4 bakan Yüce Divan’a nasıl gönderilmedi…

AKP’li 4 bakan Yüce Divan’a nasıl gönderilmedi…

haber haber - - 3 dk okuma süresi
9 0

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Özgürüz Radyo’dan Altan Sancar’a yaptığı açıklamalarda, “Dosyam var. Dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar bana aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir. Devletin düzelmesi için hakikaten, Allah’tan korkan, vatanını ve milletini seven, üretim yapan, katma değeri yüksek mal üreten insanların bir yerlere gelmesi lazım. Benim şimdi tuzum kuru. Özel sektördeyim. Beni şimdi attılar. ‘Reis’, sayın cumhurbaşkanım beni hırsız çuvalının içine koydu ve attı” ifadelerini kullanmıştı. Bayraktar daha sonra yeni bir açıklama yaparak ‘doğru’ dediği dosyalar için bu defa ‘içi boş’ açıklamasında bulundu ancak “itiraf” gibi açıklamalar siyaset gündeminde tartışılmaya devam ediyor.

“KARAR TOPLANTISININ YAPILACAĞI GÜN KOMİSYON BAŞKANI BEŞTEPE’YE ÇAĞRILIYOR”

Bayraktar dışında Egemen Bağış, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan’ın Yüce Divan’a gönderilmelerinin değerlendirildiği dönemde AKP’de Sakarya milletvekili olan Ayhan Sefer Üstün o süreci SÖZCÜ’ye anlattı.

Mecliste kurulan soruşturma komisyonunda bakanların Yüce Divan’a gönderilmesi yönünde eğilimin ağır bastığını ancak daha sonra bu karardan vazgeçildiğini belirten Ayhan Sefer Üstün şunları “karar günü” Beştepe’den gelen “davete” dikkat çekti:

* Başlangıçta kamuoyunun da baskısıyla parti içerisinde de seslerin yükselmesiyle birlikte Sayın Erdoğan da soruşturma komisyonu açılması noktasında onay vermişti.

* Özellikle o süreçte 3 bakanın hakkında daha ciddi iddialar vardı. Erdoğan Bayraktar hakkında ise farklı durumlar vardı ve gönderilmemesi noktasında açıklamalar vardı.

* Daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu geldi. Ben o dönemde AK Parti’de İnsan Hakları Komisyonu Başkanıydım.

* O dönemde diğer bakanlar da Ahmet Davutoğlu’na baskı yapmak için geldiler. ‘Biz buradayız ama diğer 3 bakan nerede, onlar niye bizim aramızda değiller?’ gibisinden gözdağı vermek istediler.

* Ahmet Davutoğlu o süreçte ‘Siz kendiniz Yüce Divan’a başvurun, süreci siz başlatın, yargılamayı siz talep edin. Aksi takdirde bu iddialar ölünceye kadar peşinizi bırakmaz.

* Çocuklarınızın yüzüne bakamazsınız. Partimize de zarar verirsiniz” diyerek tehditlere pabuç bırakmamıştı. Aslında Soruşturma Komisyonu da aynı kanaate ulaşmıştı.

İlgili Yazılar