Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Afganistan’dan çekilme süreci itibarımıza zarar verdi

Afganistan’dan çekilme süreci itibarımıza zarar verdi

haber haber - - 1 dk okuma süresi
2 0

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komisyonu’nda senatörlerin sorularını yanıtlayan Mark Milley, Cumhuriyetçi Parti’den Roger Wicker’in, “İtibarımız büyük zarar gördü, öyle değil mi?” sorusuna, “Dünyanın dört bir yanında müttefikler, ortaklar ve rakipler nezdinde ne kadar itibarlı olduğumuz yoğun şekilde gözden geçiriliyor. Evet, gelişmelerin itibarımıza zarar verdiğini söyleyebiliriz” yanıtını verdi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Mark Milley ayrıca, Taliban’ın Afganistan’da kontrolü bu kadar hızlı bir şekilde ele alacağını öngöremediğini söyledi. Ancak Milley Amerikan ordusunun, 2020 yılının sonlarında, ani bir geri çekilmenin Afgan ordusunun ve hükümetinin hızlı bir şekilde çökmesine neden olabileceğini öngördüğünü de aktardı.

“ABD’Yİ YENİDEN TEHDİT EDEBİLİR”

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ayrıca, Taliban’ın El Kaide ile hala bağları olan bir “terör örgütü” olmaya devam ettiğini söyledi.

ABD’ye saldırmak isteyen El Kaide’nin Afganistan’da tekrar canlanabileceği uyarısında da bulunan Milley, “Afganistan’daki El Kaide teröristleri 12 ay içinde ABD’yi yeniden tehdit edebilir” dedi.

İlgili Yazılar