Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Rahim Filmi

Rahim Filmi

ozge ozge - - 5 dk okuma süresi
24 0

Rahim Filmi

Tanı yöntemleri içinde en güvenilir tekniklerden bir olan rahim filmi oluşan sağlık problemlerinin adlandırılmasında ve sonrasında tedavi edilmesinde büyük destekçidir. Özel bir sıvı ile rahim içinden görüntü elde edilir. Tüplerin durumu, yapışıklık hali, kanser tehlikesi gibi haller hakkında bilgi sahibi olunur.

Rahmin içini görüntülemek ve olası problemlerin önüne geçebilmek için uygulanan rahim filmi genel olarak ağrı yapmaz. Ancak kullanılan cihazın teknolojik özellikleri ve filmi çeken kişinin alanında uzman olması önemli bir kriterdir. Stres ve diğer faktörlerdir hastada psikolojik bir etki yaratabilir ve ağrı algısı artabilir.

Rahim filmi için özellikle ilaçlı uygulamada bariz bir ağrıdan bahsedilmez ama kadın hastalar tarafından adet sancısı şeklinde bir sızı duyulduğu söylenebilir. Toplamda birkaç dakikalık bir işlemdir ve güvenilir olması yönüyle tercih edilir.

Rahim Filmi Nasıl Yapılır?

Bir katater rahim ağzına konur ve sonra iç kısma doğru ilaç içeren bir sıvı gönderilir. Bu sıvı ile rahim filmi çekilir ve teşhis, tedavi aşamasına geçilir. Kısa süreli bir uygulamadır. İçeri gönderilen ilaçlı sıvı hariç herhangi bir ilaç alma durumu yoktur.

Rahim Filmi Kimlere Uygulanır?

Geçirilen hamileliklerde sorun yaşanılıyorsa doktor tarafından rahim filmi istenir ve incelenir. Yapılan düşükler ya da kısırlık durumu bu film sonrası tespit edilebilir. Gebelik aşamasında olmayan her kadın için rahim filmi çekilebilir. Kapalı kanal sorununu anlamak ve giderebilmek için de bu yönteme başvurulur.

HSG Filmi Avantajları Nelerdir?

HSG filmiaslında rahmin içini görüntülemek ve sorunları tespit etmek amacıyla çekiliyor olsa da, kimi zaman bir rahatsızlığın kendiliğinden düzelmesine de vesile olur. Rahmin içine yerleştirilen ilaçlı sıvı bir bakıma yıkama görevi görür ve kanalları temizlemiş olur. Hamile kalamayan, kısırlık şikayetiyle gelen kadınların film çekildikten sonra ilk birkaç ay içinde kendiliğinden hamile kaldığı görülür. HSG filmi ile ilgili böyle bir avantajdan bahsetmek mümkündür.

HSG Filmi Neden İstenir?

Son teknoloji makinalarla yapılan HSG filmigörüntüleme cihazları güvenilir ve çözüm odaklıdır. Gebe kalamama, tüplerin tıkanıklığı, kısırlık şikâyetleri bulunduğunda doktorun tavsiyesi üzerine rahim filmi çekilmesi istenir. Görüntüleme teknikleri birbirinden farklı olsa da en çok talep gören ve en sağlıklı bilgileri veren HSG filmidir. Kısa sürede net bir görüntü oluşturması doktorlar tarafından tercih edilme sebebidir.

Ultrason Nedir ve Neden Çekilir?

Vücudun iç kısmını görebilmek ve herhangi bir sağlık problemine karşı çözüme ulaşmak için ultrasondan yararlanılır. Kimi zaman organları incelerken detaylı ultrasona ihtiyaç duyulabilir. Merkezden merkeze değişen detaylı ultrason fiyatları ile ilgili araştırma yapmak gerekebilir.

Ultrason Kullanım Alanları Nelerdir?

Gebelikte anne rahminde büyümeye başlayan bebek belli bir döneme geldiğinde tüm organlarını daha net görebilmek ve oluşabilecek rahatsızlıkların teşhisini önceden koyabilmek için detaylı ultrasondan yararlanılır. Bunun dışında gebe olmayan tüm insanlar için de böbrek, safra kesesi, yumurtalık gibi organların muayenesinde de ultrason istenebilir. Normal ultrason ve detaylı ultrason fiyatları arasında farklılık oluşabilir.

Ultrason Fiyatları

Vücutta başlayan ağrı ya da şişme durumlarının oluşması, nedeni anlaşılamayan değişimlerle ilgili ultrason filmi istenebilir. Vücutta sıvı içeriği çok olan tüm organlarla ilgili bilgi almak bu yolla mümkün olur. Zararsız bir uygulama olduğu gibi hastalık teşhisinin hemen konulup tedaviye geçilebilmesini sağlar.

Çok fazla tercih edilen bu yöntemi kullanırken doğru makinalarla çalışmakta fayda vardır. Merkezlerin kullanmış olduğu makinalardaki detaylı ultrason fiyatlarıbirbirinden farklı olabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir