Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Kadirov, Putin’e seslendi

Kadirov, Putin’e seslendi

haber haber - - 1 dk okuma süresi
8 0

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, dün yaptığı açıklamada Çeçen askerlerin Ukrayna’da kritik öneme sahip bölgeleri hızla ele geçirebileceğini, bunun da Rusya’nın askeri operasyonunun hedeflerine kolayca ulaşmasını sağlayabileceğini söyledi.

Çeçen lider, Rusya lideri Vladimir Putin’e seslenerek “Savaşçılarımıza Harkov’u, Kiev’i ve diğer tüm şehirleri hemen ele geçirme emri verin” dedi.

Kadirov, Putin’e hitaben “Yoldaş devlet başkanım, sizin için ölmeye hazırım ve emrinizdeyim. Ama askerlerimizin öldüğünü izleyemem. Lütfen gözünüzü kapatın ve bizim savaşçıların her şeyi bir iki günde bitirmesine izin verin. Sadece bu ülkemizi ve halkımızı kurtarabilir” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna işgalinde 9 gün geride kalırken Batı’nın istihbarat raporlarına göre Moskova Ukrayna’da bine yakın paralı asker konuşlandırmayı planlıyor.

CNN’in haberine göre üst düzey bir savunma yetkilisi, Rusya’nın paralı askerlerinin halihazırda Ukrayna’da savaşta yer aldığının bilindiğini ama tam yerlerinin ve sayılarının tespit edilemediğini kaydetti. Yetkili, Ukrayna’nın beklenmedik direnişi sonucu paralı askerlerin planladıkları gibi ilerleyemediğini ve 200 kadarının da savaşta öldüğünü savundu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir