Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. »
  4. Akşener’den ‘Dindar anayasa’ isteyen İsmail Kahraman’a tepki
Genel

Akşener’den ‘Dindar anayasa’ isteyen İsmail Kahraman’a tepki

vadi vadi - - 2 dk okuma süresi
24 0

İYİ Parti lideri Meral Akşener, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Dindar bir anayasa olmalı, ilk 4 madde ise değişebilir” açıklamasına sert yanıt verdi: Ailesinin yarısı FETÖ’den kaçak. Kendisini hatırlatmak için de böyle eksantrik çıkışlardan uzak durmasında büyük fayda var.

Güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili 6 siyasi parti çalışmalarını hazırladılar. Biz bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu dar boğazdan çıkışın en önemli araçlarından birisinin sistem değişikliği olduğunu düşünüyoruz. Parlamenter sistemle ilgili de genel anlamda görüş alışverişinde bulunduk. Gördük ki çalışmalar birbirinden uzak çalışmalar değil ve aklın yolu bir.

ÖZLEDİĞİMİZ TABLO BİRBİRİNDEN FARKLI DEĞİL

– Nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz? Nasıl bir Türkiye görmek istiyoruz? diye baktığımızda gerçekten özlediğimiz tablo birbirinden farklı değil. Arkadaşlarımız 2 haftada bir toplanarak 4-5-6 ayrı sistemi en azından ilkeler bazından tek bir sistem haline getirebilecek miyiz diye bunun arayışında olacaklar.

BİR İLKELER BÜTÜNÜ ORTAYA ÇIKTI, ŞEKİLLENİYOR

Geçen hafta “Ben cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakanlığa adayım” şeklindeki açıklaması çok konuşulan Akşener ise şunları söyledi:

– Türkiye’ye dair pek çok konuda istişarede bulunduk. Diğer siyasi partiler güçlendirilmiş parlamenter sistem diyorlar. Hepimizin kendi renklerini içine kattığımız ama sonuçta bir ilkeler bütünü ortaya çıktı şekilleniyor.

– Bir de seçime doğru gidiliyor, bu seçimde parlamenter sisteme geçiş ya da bu ucube sistemde kalış üzerine rekabet ortamı oluşacak. Bizler açısından son derece faydalı bir görüşme oldu. Bu görüşmeleri sıklaştırma kararı aldık. Türkiye 20 yıldır hadi neyse son 10 yıldır istişare etmeyi unuttu.

İlgili Yazılar