Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Yelkende, Ecem Güzel’den Paris 2024 Kotası

Yelkende, Ecem Güzel’den Paris 2024 Kotası

hande hande - - 2 dk okuma süresi
75 0

Yelkende, Ecem Güzel’den Paris 2024 Kotası

Arjantin’in Mar del Plata şehrinde düzenlenen ILCA 6 Dünya Şampiyonası Altın Grup’ta mücadele eden milli yelkenci Ecem Güzel, büyük bir başarı elde ederek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için Türkiye’ye yelkende ilk kota hakkını kazandı.

Ecem Güzel, 3-10 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen yarışta 51 sporcunun olduğu ILCA 6 Altın Grup’ta zorlu rakipleri arasında 36. sırayı alarak adını altın harflerle yazdırdı. Güzel’in performansı, Türkiye’ye yelkede 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için kontenjan hakkını getirdi.

Yarışın Gümüş Grup’ta mücadele eden diğer Türk sporcular Çağla Dönertaş (Fenerbahçe Doğuş) ve Okyanus Arıkan (ARM Urla Yelken Kulübü) ise kendi kategorilerinde önemli başarılar elde etti. Çağla Dönertaş 5. sırada yer alırken, Okyanus Arıkan 33. sırayı elde etti. Betist

Ecem Güzel’in kazandığı Paris 2024 Olimpiyat kotası, Türkiye yelken sporu için büyük bir gurur kaynağı oldu. Türk yelkencilik tarihinde ilk defa bir sporcu, ILCA 6 Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği başarıyla olimpiyat kapılarını araladı. Milli sporcu, bu başarısıyla sadece kendi adını değil, Türk yelkencilik camiasını da uluslararası alanda temsil etme hakkını elde etti.

Ecem Güzel’in Paris 2024 için kazandığı kota, Türkiye’nin uluslararası arenada yelken sporundaki varlığını daha da güçlendirecek ve genç sporcular için ilham kaynağı olacak. Yelkede kazanılan bu kota, Türk sporunun geleceğine ışık tutarken, Ecem Güzel’in adını Türk spor tarihine altın harflerle yazdırdığı bir anı olarak hafızalarda kalacak.

İlgili Yazılar