Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak

Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak

haber haber - - 2 dk okuma süresi
10 0

2024 askerlik sevk tarihleri, askere gitme çağına gelen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Şubat döneminde askere gidecek olan birçok kişi, MSB tarafından askerlik yerlerinin duyurulacağı tarihi bekliyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamaya sonrasında, şubat ayı askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih belli oldu.

MSB’nin yaptığı açıklama şu şekilde;

“Şubat 2024 sınıflandırma sonuçlarının 01 Şubat 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır.

Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir.”

Buna göre; Şubat ayı askerlik yerleri 1 Şubat 2024 tarihinde erişime açılacak.

Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır;

– Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) 08 Şubat 2024
– Er (2’nci Grup) 07 Mart 2024
– Er (3’üncü Grup) 18 Nisan 2024

6. Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

7.Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

8. Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvururak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir.

İlgili Yazılar